MMF odobrio trogodišnji kredit Egiptu od 12 milijardi dolara

MMF odobrio trogodišnji kredit Egiptu od 12 milijardi dolara

Međunarodni monetarni fond (MMF) je saopštio danas da je postigao inicijalni dogovor sa Egiptom o odobravanju trogodišnjeg kredita toj zemlji u iznosu od 12 milijardi dolara.

MMF u saopštenju navodi da ovaj kredit, koji tek treba da dobije “zeleno svetlo” Izvršnog odbora Fonda, dolazi kao podrška programu egipatske vlade za reformisanje ekonomije, prenosi agencija AP.

Egipat je, kako se dodaje u saopštenju, jaka država sa velikim potencijalima, ali ima izvesne probleme koji se pod hitno moraju rešiti.

Egipatska ekonomija je u poteškoćama od 2011. godine kada je došlo do svrgavanja Hosnija Mubaraka, i otada je suočena sa visokom inflacijom, manjkom deviza, padom broja turista i investicija.

Kriza dolara koja je od tada zahvatila Egipat, otežala je poslovanje i stvorila crno tržište na kom se egipatska funta trguje gotovo 30 odsto ispod njenog zvaničnog kursa.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Rusija i Ukrajina gomilaju trupe na granicama Krima
Next AMS osiguranje daje popust od 30 odsto na zaključenje putne polise online

You might also like

Tema dana 0 Comments

Rusija zadržala mesto lidera među tržištima u razvoju

Rusija je zadržala vrhunsku poziciju među zemljama u razvoju, kažu analitičari Bank of America.

Makroekonomija 0 Comments

D&B: Srbija u grupi zemalja sa umerenim rizikom poslovanja i stabilnim rejtingom

Boniteska kuća Dun & Bradstreet ponovo je svrstala Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja i stabilnim rejtingom, navodi se u izveštaju.

Makroekonomija 0 Comments

Iran: Pala vrednost rijala, ljudi izašli na ulice

Protesti u nekoliko iranskih gradova izbili su zbog velikog pada vrednosti rijala i drugih ekonomskih problema uoči uvođenja obnovljenih američkih sankcija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply