Galenika Fitofarmacija nastavlja rast profitabilnosti

Galenika Fitofarmacija nastavlja rast profitabilnosti

Zemunski proizvođač pesticida i drugih preparata za zaštitu bilja, Galenika Fitofarmacija, objavio je blagi rast prihoda i skok profitabilnosti za prvih šest meseci tekuće godine.

Fitofarmacija je ostvarila prihod od 3,1 milijarde dinara, i to pre svega zahvaljujući prodaji na domaćem tržištu koja je donela realizaciju od 2,9 milijardi dinara. Poslovna dobit, zahvaljujući smanjenju zaliha i nižim troškovima materijala, skočila je 10,3 odsto na 1,1 milijardu dinara, dok je neto profit porastao 7,7 odsto na 1,2 milijarde dinara.

Uprava kompanije je na početku godine objavila poslovni plan kojim se očekivao pad neto profita na godišnjem nivou od 5,6 odsto na 830,9 miliona dinara, ali bi ovaj scenario, sudeći po polugodišnjem rezultatu, mogao biti izbegnut.

Akcije Fitofarmacije su ove sedmice dostigle istorijski maksimum od 3.000 dinara, dok na poslednjoj ceni od 2.949 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 7,8 milijardi dinara (63,2 miliona evra).

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Air Serbia pojačava zimski red letenja
Next Evropske berze skočile zbog dobrih rezultata kompanija

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Naplata putem PayPala moguća između fizičkih i pravnih lica u Srbiji

Iako je korišćenje PayPal-a omogućeno osim za transakcije između rezidenata u Srbiji, država nema mehanizam kontrole, pa je moguće koristiti ovaj servis među pravnim i fizičkim licima unutar zemlje.

Najvažnije vesti 0 Comments

Sporazum Kube i Googlea o bržem internetu

Zbog sporog i ograničenog interneta na Kubi, ta karipska zemlja i američka kompanija Google potpisale su sporazum koji bi trebao osigurati brži pristup internetu.

Banke i finansije 0 Comments

JPMorgan Chase ubrzavno radi na odlasku iz Velike Britanije

Nakon što je pozivanjem premijerke Therese May na član 50. počeo odbrojavati dvogodišnji rok za formalni Brexit, tamošnje finansijske institucije ubrzavaju pripreme za odlazak s britanskog tržišta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply