Beogradska berza: Skokom od 6,9%, Aerodrom doprineo oporavku indeksa

Beogradska berza: Skokom od 6,9%, Aerodrom doprineo oporavku indeksa

Drugi dan zaredom nastavljen je oporavak domaćeg tržišta akcija uz neznatno raznovrsniju investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 23,2 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 porastao 0,3% na nepunih 639 poena.

Najprometnija akcija bio je gornjomilanovački Metalac (MTLC) koji je zabeležio promet od 7,4 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.400 RSD, što predstavlja pad od 1,4% u odnosu na juče. Ova kompanija je danas objavila šestomesečne rezultate poslovanja za matičnu kompaniju, dok se u ponedeljak očekuje objava konsolidovanih rezultata koji će dati bolji uvid u poslovni trend u tekućoj godini.

Solidan promet od 5,4 miliona RSD registrovala je Komercijalna banka (KMBN) koja se spustila nepunih 2% na 1.520 RSD, dok je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) ojačao 0,3% na 1.259 RSD uz trgovanje vredno 2,8 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je, nakon juče objavljenih rezultata za prvih šest meseci, danas pala 1% na 585 RSD uz izuzetno skromnu investicionu aktivnost.

Najveća kompanija po tržišnoj kapitalizaciji na Belexu zabeležila je danas promet od 0,7 miliona RSD. Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je odlučujuće doprineo rastu indeksa, skočivši 6,9% na 1.068 RSD uz skromno trgovanje od pola miliona RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) je oslabilo 0,8% na 4.022 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je uz neznatno nižu realizaciju vranjski Alfa plam (ALFA) pao 2% na 31.246 RSD.

Galenika Fitofarmacija (FITO) je nastavila blagi silazni trend spustivši se 0,8% na 2.925 RSD uz promet od 4,4 miliona RSD. Ova kompanija je juče izvestila da je u prvih šest meseci zabeležila neto dobit od 1,2 milijarde RSD u odnosu na 1,1 milijardu RSD u istom periodu prošle godine.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Univerexport će graditi distributivni centar u Novom Sadu
Next Rusija i Ukrajina gomilaju trupe na granicama Krima

You might also like

Wall Street: Dow Jones nadomak 23.000 poena, novi skok nafte

Prvi trgovački dan u sedmici američki berzanski indeksi završili su rastom vrednosti, dok su na polju korporativnih objava investitori očekivali rezultate Netflixa koji su stigli nakon isteka trgovanja.

Svetske berze 0 Comments

Smanjena proizvodnja nafte u Libiji podigla cene

Neočekivane blokade u proizvodnji nafte u Libiji pomažu trgovcima da se “reše” rekordnih zaliha u SAD, koje su podrile napore Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) da smanji proizvodnju, izveštava njujorška

Svetske berze 0 Comments

Cena zlata na najvišem nivou od novembra

Cena zlata porasla je jutros, drugi dan uzastopno, i na putu je da dostigne najviši nivo u skoro četiri meseca..

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply