Beogradska berza: Skokom od 6,9%, Aerodrom doprineo oporavku indeksa

Beogradska berza: Skokom od 6,9%, Aerodrom doprineo oporavku indeksa

Drugi dan zaredom nastavljen je oporavak domaćeg tržišta akcija uz neznatno raznovrsniju investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 23,2 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 porastao 0,3% na nepunih 639 poena.

Najprometnija akcija bio je gornjomilanovački Metalac (MTLC) koji je zabeležio promet od 7,4 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.400 RSD, što predstavlja pad od 1,4% u odnosu na juče. Ova kompanija je danas objavila šestomesečne rezultate poslovanja za matičnu kompaniju, dok se u ponedeljak očekuje objava konsolidovanih rezultata koji će dati bolji uvid u poslovni trend u tekućoj godini.

Solidan promet od 5,4 miliona RSD registrovala je Komercijalna banka (KMBN) koja se spustila nepunih 2% na 1.520 RSD, dok je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) ojačao 0,3% na 1.259 RSD uz trgovanje vredno 2,8 miliona RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) je, nakon juče objavljenih rezultata za prvih šest meseci, danas pala 1% na 585 RSD uz izuzetno skromnu investicionu aktivnost.

Najveća kompanija po tržišnoj kapitalizaciji na Belexu zabeležila je danas promet od 0,7 miliona RSD. Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) je odlučujuće doprineo rastu indeksa, skočivši 6,9% na 1.068 RSD uz skromno trgovanje od pola miliona RSD.

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) je oslabilo 0,8% na 4.022 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je uz neznatno nižu realizaciju vranjski Alfa plam (ALFA) pao 2% na 31.246 RSD.

Galenika Fitofarmacija (FITO) je nastavila blagi silazni trend spustivši se 0,8% na 2.925 RSD uz promet od 4,4 miliona RSD. Ova kompanija je juče izvestila da je u prvih šest meseci zabeležila neto dobit od 1,2 milijarde RSD u odnosu na 1,1 milijardu RSD u istom periodu prošle godine.

Državnim obveznicama danas nije bilo trgovanja.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Univerexport će graditi distributivni centar u Novom Sadu
Next Rusija i Ukrajina gomilaju trupe na granicama Krima

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

John Hardy: Rast dolara drugačije tretiran ovog puta

Kako je osmišljena retorika Feda, i kako se ponašaju tržišta u situaciji kada federalne rezerve nagoveštavaju dva do tri povećanja kamatnih stopa do kraja godine, piše u komentaru za Gdeinvestirati.com direktor sektora Strategije

Evropske berze: Berze podstaknute rudarskim i naftnim sektorom

Na evropskim berzama u sredu ujutro indeksi su porasli, nakon pada dan pre, a zahvaljujući rastu cena nafte i sirovina, najveće su dobitnice akcije u rudarskom i naftnom sektoru.

Produktna berza: Rast prometa, kukuruz dominirao

Protekla nedelja je donela rast prometa, kako količinskog tako i vrednosnog.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply