Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je danas da je u prethodnom periodu javni sektor u Srbiji dramatično smanjen, a samo u 2015. godini za 14.500 radnih mesta.

“Smanjili smo dramatično javni sektor, za razliku od nekih koji su ga povećali sa 9.000 na 28.000 za tri godine”, rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, odgovarajući na kritike poslanika SDS.

Vučić je rekao i da država pruža podršku privredi i da zbog toga Srbija ima rast privrede, za razliku od perioda u kojem je vladala sadašnja opozicija.

“Za razliku od perioda vaše vlasti kad smo imali -3,6 odsto, sad imamo +2,6 odsto. U kojoj je to zemlji -3,6 odsto više od 2,6 odsto koliko mi sada imamo”, rekao je Vučić.

Na opasku da siromaštvo nije smanjeno, Vučić je odgovorio da smanjenje siromaštva konstatuje i Svetska banka, ali da nije dovoljno. “Biće bolje u narednim godinama”, rekao je Vučić.

Povodom kritika u vezi sa gašenjem radnih mesta u Petoletki, Vučić je rekao da vlada nije odgovorna, da je pomagala i radila onako kako je tražilo rukovodstvo.

Vučić je najavio i nove investicije u Kruševcu, Kraljevu, drugim mestima.

“Ne mogu da kažem da ćemo u svakom mestu da dovedemo velike investitore, ali možemo da popravimo stanje”, rekao je Vučić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara
Next NIS objavio pad profita od 36 odsto u prvoj polovini 2016.

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Siniša Mali o Beogradu na vodi sa poslovnim ženama iz Dubajia

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je prilikom jučerašnjeg sastanka sa delegacijom Saveta poslovnih žena iz Dubaija predstavio projekat “Beograd na vodi”, saopštila je informativna služba Gradske uprave.

Preduzetništvo 0 Comments

Prvi beogradski sajam ženskog preduzetništva

U Beogradu je danas održan Prvi beogradski sajam ženskog preduzetništva na kojem se predstavilo 48 preduzeća u vlasništvu žena.

Društvo 1Comments

Srbija: Uskoro se ukida porez na donacije i poklone

U prvoj polovini 2017. godine trebalo bi da bude ukinut porez na donacije i humanitarnu pomoć u Srbiji , pišu Večernje novosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply