Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je danas da je u prethodnom periodu javni sektor u Srbiji dramatično smanjen, a samo u 2015. godini za 14.500 radnih mesta.

“Smanjili smo dramatično javni sektor, za razliku od nekih koji su ga povećali sa 9.000 na 28.000 za tri godine”, rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, odgovarajući na kritike poslanika SDS.

Vučić je rekao i da država pruža podršku privredi i da zbog toga Srbija ima rast privrede, za razliku od perioda u kojem je vladala sadašnja opozicija.

“Za razliku od perioda vaše vlasti kad smo imali -3,6 odsto, sad imamo +2,6 odsto. U kojoj je to zemlji -3,6 odsto više od 2,6 odsto koliko mi sada imamo”, rekao je Vučić.

Na opasku da siromaštvo nije smanjeno, Vučić je odgovorio da smanjenje siromaštva konstatuje i Svetska banka, ali da nije dovoljno. “Biće bolje u narednim godinama”, rekao je Vučić.

Povodom kritika u vezi sa gašenjem radnih mesta u Petoletki, Vučić je rekao da vlada nije odgovorna, da je pomagala i radila onako kako je tražilo rukovodstvo.

Vučić je najavio i nove investicije u Kruševcu, Kraljevu, drugim mestima.

“Ne mogu da kažem da ćemo u svakom mestu da dovedemo velike investitore, ali možemo da popravimo stanje”, rekao je Vučić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara
Next NIS objavio pad profita od 36 odsto u prvoj polovini 2016.

You might also like

Društvo 0 Comments

Mustafa: Nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je da je “sve što se događalo danas” u vezi sa dolaskom voza iz Beograda u Kosovsku Mitrovicu, nepotrebna situacija koju je izazvala Srbija.

Društvo 0 Comments

Slovenija: Prosečna neto plata 1.045 evra

Prosečna neto plata u Sloveniji za jun je iznosila 1.045 evra, što je u odnosu na maj realni pad za 0,5 posto, objavio je slovenski statistički zavod.

Tema dana 0 Comments

Srbija do kraja 2017. otvara još tri poglavlja

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da očekuje da će Srbija do kraja godine otvoriti tri poglavlja u procesu pridruživanja EU.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply