Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je danas da je u prethodnom periodu javni sektor u Srbiji dramatično smanjen, a samo u 2015. godini za 14.500 radnih mesta.

“Smanjili smo dramatično javni sektor, za razliku od nekih koji su ga povećali sa 9.000 na 28.000 za tri godine”, rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, odgovarajući na kritike poslanika SDS.

Vučić je rekao i da država pruža podršku privredi i da zbog toga Srbija ima rast privrede, za razliku od perioda u kojem je vladala sadašnja opozicija.

“Za razliku od perioda vaše vlasti kad smo imali -3,6 odsto, sad imamo +2,6 odsto. U kojoj je to zemlji -3,6 odsto više od 2,6 odsto koliko mi sada imamo”, rekao je Vučić.

Na opasku da siromaštvo nije smanjeno, Vučić je odgovorio da smanjenje siromaštva konstatuje i Svetska banka, ali da nije dovoljno. “Biće bolje u narednim godinama”, rekao je Vučić.

Povodom kritika u vezi sa gašenjem radnih mesta u Petoletki, Vučić je rekao da vlada nije odgovorna, da je pomagala i radila onako kako je tražilo rukovodstvo.

Vučić je najavio i nove investicije u Kruševcu, Kraljevu, drugim mestima.

“Ne mogu da kažem da ćemo u svakom mestu da dovedemo velike investitore, ali možemo da popravimo stanje”, rekao je Vučić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara
Next NIS objavio pad profita od 36 odsto u prvoj polovini 2016.

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Ana Brnabić: Srbija ima trostruku krunu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zadovoljna je napretkom Srbije za četiri mesta na listi Svetske banke Duing biznis (Doing Business).

Društvo 0 Comments

Najveći plavi dijamant prodat za 51,3 miliona dolara

Najveći plavi dijamant koji se ikada pojavio na nekoj aukciji, Diamant Oppenheimer, od 14,62 karata, u sredu uveče je prodat za 51,3 miliona dolara u Ženevi.

Društvo 0 Comments

Crna Gora: Stopa nezaposlenosti 21,68 odsto

Stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori iznosi 21,68 odsto, pokazali su poslednji podaci crnogorskog Zavoda za zapošljavanje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply