Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Aleksandar Vučić: Javni sektor smanjen za 14.500 radnih mesta

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je danas da je u prethodnom periodu javni sektor u Srbiji dramatično smanjen, a samo u 2015. godini za 14.500 radnih mesta.

“Smanjili smo dramatično javni sektor, za razliku od nekih koji su ga povećali sa 9.000 na 28.000 za tri godine”, rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru nove vlade, odgovarajući na kritike poslanika SDS.

Vučić je rekao i da država pruža podršku privredi i da zbog toga Srbija ima rast privrede, za razliku od perioda u kojem je vladala sadašnja opozicija.

“Za razliku od perioda vaše vlasti kad smo imali -3,6 odsto, sad imamo +2,6 odsto. U kojoj je to zemlji -3,6 odsto više od 2,6 odsto koliko mi sada imamo”, rekao je Vučić.

Na opasku da siromaštvo nije smanjeno, Vučić je odgovorio da smanjenje siromaštva konstatuje i Svetska banka, ali da nije dovoljno. “Biće bolje u narednim godinama”, rekao je Vučić.

Povodom kritika u vezi sa gašenjem radnih mesta u Petoletki, Vučić je rekao da vlada nije odgovorna, da je pomagala i radila onako kako je tražilo rukovodstvo.

Vučić je najavio i nove investicije u Kruševcu, Kraljevu, drugim mestima.

“Ne mogu da kažem da ćemo u svakom mestu da dovedemo velike investitore, ali možemo da popravimo stanje”, rekao je Vučić.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara
Next NIS objavio pad profita od 36 odsto u prvoj polovini 2016.

You might also like

Društvo 0 Comments

Novi zakon o zaštiti konkurencije u pripremi

Miloje Obradović, predsednik Komisije za zaštitu konkurencije, najavio je danas da će biti donet novi zakon o zaštiti konkurencije, koji bi omogućio efikasniji rad komisije.

Društvo 0 Comments

Ana Brnabić: Srbija ima trostruku krunu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zadovoljna je napretkom Srbije za četiri mesta na listi Svetske banke Duing biznis (Doing Business).

Politika 0 Comments

Izbeglička kriza: Povećan broj zahteva za azil u Srbiji

Šef predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Schodder izjavio je danas u Adaševcima da je poslednjih nedelja povećan broj izbeglica koji su izrazili nameru da zatraže azil u Srbiji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply