Zahvaljujući igrici Pokemon Go belgijski ZOO zaradio 12.000 evra

Zahvaljujući igrici Pokemon Go belgijski ZOO zaradio 12.000 evra

Zavisnici od igre Pokemon Go, novom globalnom fenomenu, mogu pomoći u zaštiti pravih životinja dok love svoje fiktivne kreature, kao što je pokazao belgijski zoološki vrt.

Zoo u Antverpenu u utorak je objavio da je sakupio 12.000 evra u lovu na Pokemone organovanom prošle nedelje, objavila je novinska agencija Belga. Novac će biti namenjen Centru za istraživanje i zaštitu čiji se rad fokusira na ugrožene vrste.

U petak uveče, zoološki vrt otvorio je svoja vrta igračima Pokemona na dva sasta. Ulaz je bio slobodan, ali su posetioci bili zamoljeni da daju donacije u visini od 3 evra. Učestvovalo je oko 15.000 ljudi, saopšteno je iz zoološkog vrta.

Dok se zoo hvali uspehom, na nekim drugim mestima u svetu igra je zabranjena a u samoj Belgiji, u glavnom gradu, vlasti razmatraju uvođenje kazni za igrače koji ne paze na saobraćaj jer su im oči zalepljene za pametne telefone dok love virtualne kreature.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Beogradska berza: Komercijalna dominirala, Tehnogas dobitnik dana
Next Početak sezone hindu praznika povećao cene zlata i srebra

You might also like

Transport

Škoda do rekordne prodaje uz pomoć SUV modela

U prvoj polovini 2018. češki proizvođač prodao je širom sveta preko 650.000 automobila, uz rast od 11,6% na godišnjem nivou.

Kompanije

ThyssenKrupp opet posluje u plusu

Nemački gigant teške industrije i čelika ThyssenKrupp potvrdio je u četvrtak prognozu za celu godinu nakon što je prvo fiskalno tromesečje ponovo zaključio s pozitivnim rezultatom zahvaljujući dobrim rezultatima poslovanja

Kompanije

Yahoo zabeležio porast profita od 22 odsto u prvom kvartalu

Yahoo je u prvom tromesečju ostvario prihode od 1,33 milijarde dolara, što je 22 odsto više nego godinu dana pre, objavila je ta kompanija u utorak i poručila da uskoro