Richard Branson: Naučite ovu važnu životnu lekciju

Richard Branson: Naučite ovu važnu životnu lekciju

Da biste napredovali, morate izaći iz svoje zone komfora, savetuje uspešni britanski preduzetnik Richard Branson.

Ovaj poslovni magnat je bio vrlo loš student. Njegov profesor Robert Drayson kazao mu je poslednjeg dana škole da će ili završiti u zatvoru, ili postati milioner. Branson je danas vlasnik Virgin grupe, koja okuplja više od 400 kompanija širom sveta.

U tekstu koji je objavio na svom LinkedIn profilu, Branson sa čitaocima deli savet koji je dobio od svoje majke: Izađite iz svoje zone komfora, kako biste napredovali. Inače, roditelji su tokom života podržavali u svemu što je naumio.

Podnošenje pritiska

“Izazovi su prirodan deo života i biznisa. Pojavljuju se na najmanje očekivanim mestima. Iako ne možete da se pripremite za neočekivano, možete naučiti kako da na njih reagujete izlažući sebe izvan svoje zone komfora”, piše Branson.

On kaže da je tokom života prolazio kroz mnoge stresne situacije. Bio je hapšen, skoro je izgubio biznis od milion dolara tokom noći, suočavao se sa smrću na brojnim avanturama. Svaki put je iznova prolazio kroz krize.

“Iako ove situacije deluju kao pakao većini ljudi, ja sam naučio da ih prihvatim. Dobro podnosim pritisak. On čini da se osećam živim, definiše me i gura me napred”, ističe Branson.

Kako probuditi introvertno dete

Ipak, nije uvek bilo tako. Kao dečak, Richard Branson je bio introvertan. Njegova majka se brinula da će ga stidljivost ograničavati u životu, pa mu je stalno postavljala izazove.

Uz njenu pomoć, naučio je da živi izvan svoje zone komfora, a do tinejdžerskih godina je počeo da žudi za uzbudljivim situacijama.

Foto: Richard Branson sa majkom, linkedin.com

Foto: Richard Branson sa majkom, linkedin.com

“Mama me je naučila važnoj životnoj lekciji: Napredak se dešava kada izađete iz svoje zone komfora.”

“Kada sebi postavljamo izazove, pravimo osnovu za mentalno, emocionalno i fizičko jačanje”, objašnjava Richard Branson. Danas on sebi postavlja velike godišnje izazove i trudi se da ih postigne.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Velike stanove neće ni za 200 evra
Next Telekom Srbija prestigao NIS po dobiti

You might also like

Preduzetništvo 2 Comments

Osnovan prvi srpski investicioni fond za startape, vredan milion evra

Sedmorica poslovnih ljudi iz Srbije osnovali su 15. januara prvi privatni investicioni fond u Srbiji za startape vredan milion evra.

Društvo 0 Comments

RAS raspisao javni poziv za finansijsku podršku poslovnoj infrastrukturi

Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je javni poziv za učešće u Programu podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi.

Preduzetništvo 0 Comments

Uzgojem organske bundeve do sigurne zarade

Članovi porodice Sjerić iz bijeljinskog sela Ljeljenča na svom imanju već sedam godina proizvode organsku bundevu, a ove godine posejali su više od šest hektara, i to nekoliko sorti. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply