Richard Branson: Naučite ovu važnu životnu lekciju

Richard Branson: Naučite ovu važnu životnu lekciju

Da biste napredovali, morate izaći iz svoje zone komfora, savetuje uspešni britanski preduzetnik Richard Branson.

Ovaj poslovni magnat je bio vrlo loš student. Njegov profesor Robert Drayson kazao mu je poslednjeg dana škole da će ili završiti u zatvoru, ili postati milioner. Branson je danas vlasnik Virgin grupe, koja okuplja više od 400 kompanija širom sveta.

U tekstu koji je objavio na svom LinkedIn profilu, Branson sa čitaocima deli savet koji je dobio od svoje majke: Izađite iz svoje zone komfora, kako biste napredovali. Inače, roditelji su tokom života podržavali u svemu što je naumio.

Podnošenje pritiska

“Izazovi su prirodan deo života i biznisa. Pojavljuju se na najmanje očekivanim mestima. Iako ne možete da se pripremite za neočekivano, možete naučiti kako da na njih reagujete izlažući sebe izvan svoje zone komfora”, piše Branson.

On kaže da je tokom života prolazio kroz mnoge stresne situacije. Bio je hapšen, skoro je izgubio biznis od milion dolara tokom noći, suočavao se sa smrću na brojnim avanturama. Svaki put je iznova prolazio kroz krize.

“Iako ove situacije deluju kao pakao većini ljudi, ja sam naučio da ih prihvatim. Dobro podnosim pritisak. On čini da se osećam živim, definiše me i gura me napred”, ističe Branson.

Kako probuditi introvertno dete

Ipak, nije uvek bilo tako. Kao dečak, Richard Branson je bio introvertan. Njegova majka se brinula da će ga stidljivost ograničavati u životu, pa mu je stalno postavljala izazove.

Uz njenu pomoć, naučio je da živi izvan svoje zone komfora, a do tinejdžerskih godina je počeo da žudi za uzbudljivim situacijama.

Foto: Richard Branson sa majkom, linkedin.com

Foto: Richard Branson sa majkom, linkedin.com

“Mama me je naučila važnoj životnoj lekciji: Napredak se dešava kada izađete iz svoje zone komfora.”

“Kada sebi postavljamo izazove, pravimo osnovu za mentalno, emocionalno i fizičko jačanje”, objašnjava Richard Branson. Danas on sebi postavlja velike godišnje izazove i trudi se da ih postigne.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Velike stanove neće ni za 200 evra
Next Telekom Srbija prestigao NIS po dobiti

You might also like

Preduzetništvo 1Comments

Željko Sertić: U Srbiji prvi put više novootvorenih firmi nego ugašenih

Direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić je izjavio da je u Srbiji ove godine prvi put otvoreno 17.000 više firmi nego što je ugašeno i ocenio da to najbolje govori o

Najvažnije vesti 0 Comments

Preduzetničke firme se lako otvaraju, još lakše zatvaraju

U Srbiji se najčešće otvaraju preduzeća iz uslužne delatnosti, koja iako pune budžet, ne donose novu vrednost. Tek svaka osamnaesta registrovana firma pokreće neki oblik proizvodnje.

Saveti 0 Comments

John Hardy: Zarada u slučaju teorije investiranja “veća budala”

FX „keri“ trgovanje (carry trade) je tradicionalan metod koji su koristili investitori, u povoljnim okolnostima, barem da zarade novac na valutnim tržištima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply