Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla do sredine 2017.

Koncesija za Aerodrom Nikola Tesla do sredine 2017.

Prema poslednjim izjavama zvaničnika, može se zaključiti da se Vlada Srbije odlučila za koncesiju kao model komercijalizacije za Aerodrom Nikola Tesla.

Mandatar nove Vlade, Aleksandar Vučić, saopštio je prilikom obraćanja poslanicima da je „Vlada je najbliža da se odluči za koncesioni model upravljanja beogradskim Aerodromom ‘Nikola Tesla’ “ i da očekuje da će ovaj posao biti završen do sredine naredne godine.

„Nešto što je imalo ukupnu vrednost od 50 miliona evra zahvaljujući kompaniji Air Serbia danas za koncesioni ugovor na 25 godina sa ‘upfront’ plaćanjem, sa kojim ćemo izaći na tender, ima početnu vrednost od 310 miliona evra, plus ‘concession fee’ – koncesionarsku taksu koju će plaćati 10, 11 ili 12 miliona EUR na godišnjem nivou svih 25 godina“, objasnio je Vučić.

Još uvek nije poznato kakav će status imati manjinski akcionari u ovom poslovnom aranžmanu.

Vlada Srbije u maju ove godine formirala je Komisiju za davanje predloga za izbor i sprovođenje modela strateškog razvoja Aerodroma čiji je predsednik potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Nekonsolidovani rezultati Metalca u četvrtak
Next Broj turističkih putovanja u svetu povećan za 5,0 odsto

You might also like

Saobraćaj

EIB će u Srbiji finansirati nove projekte vredne 500 miliona evra

EIB će u Srbiji finansirati nove projekte vredne 500 miliona evra u narednim godinama, najavila je Zorana Mihajlović, ministar građevine, infrastrukture i saobraćaja.

Makroekonomija

Evropska komisija smanjila procenu privrednog rasta Srbije

Evropska komisija smanjila je procenu privrednog rasta Srbije za ovu godinu na dva odsto usled posledica nepovoljnih vremenskih uslova na poljoprivredu, ali ocenjuje da u srpskoj privredi postoje osnove za

Društvo

Izveštaj DRI: Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena na blizu 11 milijardi dinara

Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja , pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije (DRI).