Kina izgradila vojne objekte na spornim ostrvima

Kina izgradila vojne objekte na spornim ostrvima

Nove fotografije otkrivaju da je Kina izgradila vojne konstrukcije za borbene avione na spornim ostrvima u Južnom kineskom moru.

Kina ulaže dodatne napore u negiranju presude Međunarodnog arbitražnog suda u Hagu u sporu sa Filipinima. Kina je odbacila presudu po kojoj nema osnova da polaže istorijsko pravo na ostrva u Južnom kineskom moru.

Satelitski snimci snimljeni krajem jula pokazuju da je Kina izgleda izgradila ojačane hangare za avione na svojim posedima na spornim ostrvima u Južnom kineskom moru, tvrdi vašingtonski Centar za strategijske i međunarodne studije (CSIS).

Svaki hangar je dovoljno prostran da može da izdrži 24 borbena aviona i još nekoliko velikih bombardera.

Foto: reuters

Foto: reuters

Kina polaže pravo na većinu ostrva u Južnom kineskom moru, ali na njih pretenduju i Filipini, Vijetnam, Malezija, Tajvan i Brunej.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Azijske berze na najvišim nivoima u godinu dana
Next Velike stanove neće ni za 200 evra

You might also like

Makroekonomija

Ruske sankcije koštale Ukrajinu 98 milijardi dolara

Ukrajina je izgubila 98 milijardi dolara zbog sankcija koje joj je uvela Rusija, objavljeno je u pregledu trgovinske politike u okviru Svetske trgovinske organizacije.

Geopolitika

George Soros: Dok EU propada, Rusija se uzdiže

Američki milijarder George Soros izjavio je danas da smatra da se Rusija uzdiže dok se Evropska unija urušava.

Društvo

Putin dolazi na jesen u Srbiju

Predsednik Rusije Vladimir Putin će na jesen doći u Srbiji, izjavio je jutros ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, navodeći da je Rusija spremna da učestvuje, ukoliko bi došlo do širenja