Oracle: Hakovani Microsovi čitači kreditnih kartica

Oracle: Hakovani Microsovi čitači kreditnih kartica

Hakeri su virusom zarazili program Microsovih čitača kreditnih kartica koji se širom sveta koriste u ugostiteljskim objektima, saopštila je američka kompanija Oracle.

“Oracle Security je detektovao i objavio postojanje malver koda u određenim sistemima  Microsa”, navodi se u pismu Orakla korisnicima, čiju je kopiju dobila i agencija AFP.

“Oracle traži da Microsovi klijenti promene lozinke za sve svoje Micros račune”, dodaje  se u pismu.

Američki softverski gigant je pre dve godine kupio Micros za 5,3 milijarde dolara. U vreme akvizicije, Microsova tehnologija je korišćena u više od 330.000 restorana, prodavnica i hotela u oko 180 zemalja.

Oracle nije obelodanio obim i težinu napada, koji informativni vebsajt za kompjuterske  napade KrebsOnSecurity.com pripisuje organizovanoj ruskoj kriminalnoj grupi koja je na glasu po hakovanju banaka i trgovina.

U pismu Orakla se navodi da njegovi interni sistemi i ostale cloud usluge nisu probijene, da su podaci platnih kartica kodirani, i da su preduzete pojačane mere bezbednosti, prenosi francuska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Ekonomisti: Banke provizijama muče građane
Next Rusija više nije u recesiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

NBS: Štednja u dinarima isplativija, utrostručena od 2012.

Dinarska štednja je u poslednjih šest godina utrostručena, sa nivoa od 18 milijardi iz avgusta 2012. godine na 54,4 milijarde dinara u julu 2018. i nastavlja da raste, saopšteno je

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Petar Matijević kupio zgradu Jugoeksporta za 7,3 miliona evra

Petru Matijeviću, vlasniku Industrije mesa “Matijević” prodata je zgrada „Jugoeksporta“ u Beogradu za 7,3 miliona evra, prenose beogradski mediji.

Kompanije 0 Comments

Nigerijske kompanije zainteresovane za uvoz hrane i lekova iz Srbije

Kompanije iz Nigerije zainteresovane su za uvoz različitih vrsta proizvoda iz Srbije, od hrane i lekova do poljoprivredne mehanizacije, istaknuto je na sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply