Kompanija HTC očekuje veće prihode u trećem tromesečju

Kompanija HTC očekuje veće prihode u trećem tromesečju

HTC je u julu ostvario prihode od oko 200 miliona dolara, što je gotovo isto kao u prethodnom mesecu (radi se o padu prihoda od 0,6 posto).

Ipak, ti prihodi su manji za 14,69 posto u odnosu na isti period prošle godine. Prihodi za celu godinu do jula meseca su iznosili oko 1,3 milijardi dolara, što je pad od čak 51 posto u odnosu na godinu pre.

Kompanija je tako pretrpela gubitak u vrednosti akcija, ali se očekuje da njen učinak u trećem tromesečju bude bolji nego u prethodnom tromesečju. Sve ovo se očekuje zbog dobre prodaje HTC 10 flagship telefona kao i prvog uređaja virtuelne realnosti koji je izradio HTC, Vive kontrolera. Posebno treba naglasiti da se kompanija sada više okreće ka tržištu virtuelne realnosti. Ipak, u drugoj polovini godine se očekuje i žestoka konkurenacija na polju VR uređaja.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Evropske berze: Skok finansijskog sektora, pad rudarskog
Next Walmart za 3,3 milijarde dolara kupuje online trgovca Jet.com

You might also like

Jack Ma: Harvard me odbio 10 puta

Osnivač i vlasnik kompanije Alibaba Jack Ma je na prošlogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu govorio je o tome kako je uspeo, prenosi Business insider.

Prehrambena industrija 0 Comments

Reckitt Benckiser želi da preuzime Mead Johnsona

Britanski prozvođač robe široke potrošnje Reckitt Benckiser pregovara o preuzimanju američkog proizvođača hrane za novorođenčad Mead Johnsona, objavile su nedavno dve kompanije.

Industrija 0 Comments

Zbog upletenosti u korupciju Siemens plaća Izraelu 38 miliona evra

Nemački elektroindustrijska kompanija Siemens pristala je platiti penale u iznosu od 38 miliona evra zbog upletenosti u korupciju u Izraelu, objavili su u ponedeljak izraelski mediji pozivajući se na ministarstvo pravosuđa u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply