Kompanija HTC očekuje veće prihode u trećem tromesečju

Kompanija HTC očekuje veće prihode u trećem tromesečju

HTC je u julu ostvario prihode od oko 200 miliona dolara, što je gotovo isto kao u prethodnom mesecu (radi se o padu prihoda od 0,6 posto).

Ipak, ti prihodi su manji za 14,69 posto u odnosu na isti period prošle godine. Prihodi za celu godinu do jula meseca su iznosili oko 1,3 milijardi dolara, što je pad od čak 51 posto u odnosu na godinu pre.

Kompanija je tako pretrpela gubitak u vrednosti akcija, ali se očekuje da njen učinak u trećem tromesečju bude bolji nego u prethodnom tromesečju. Sve ovo se očekuje zbog dobre prodaje HTC 10 flagship telefona kao i prvog uređaja virtuelne realnosti koji je izradio HTC, Vive kontrolera. Posebno treba naglasiti da se kompanija sada više okreće ka tržištu virtuelne realnosti. Ipak, u drugoj polovini godine se očekuje i žestoka konkurenacija na polju VR uređaja.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Evropske berze: Skok finansijskog sektora, pad rudarskog
Next Walmart za 3,3 milijarde dolara kupuje online trgovca Jet.com

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Igor Sechin: SAD će nas udaviti naftom

Direktor Rosnefta Igor Sechin rekao je da će povećanje proizvodnje nafte iz škriljaca u SAD neutralisati efekte smanjenja proizvodnje koje je dogovorio OPEC. 

Društvo 0 Comments

Severna Koreja: Originalna Coca-Cola samo za elitu, u ostatku zemlje imitacija

U Severnoj Koreji raste potražnja za Coca-Colom, a boce punjene u Kini nalaze svoj put do ekskluzivnih prodavnica u prestonici Pjongjangu, gde elita i srednja klasa uživaju u osvežavajućem piću.

Kompanije 0 Comments

NCR gradi poslovni objekat u Beogradu i zapošljava još 1.500 ljudi

Ministarstvo privrede Srbije i američka kompanija NCR potpisali su ugovor o dodeli podsticaja od 10,2 miliona evra za izgradnju novog poslovnog prostora u Srbiji, što će omogućiti zapošljavanje 1.500 ljudi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply