Kompanija HTC očekuje veće prihode u trećem tromesečju

Kompanija HTC očekuje veće prihode u trećem tromesečju

HTC je u julu ostvario prihode od oko 200 miliona dolara, što je gotovo isto kao u prethodnom mesecu (radi se o padu prihoda od 0,6 posto).

Ipak, ti prihodi su manji za 14,69 posto u odnosu na isti period prošle godine. Prihodi za celu godinu do jula meseca su iznosili oko 1,3 milijardi dolara, što je pad od čak 51 posto u odnosu na godinu pre.

Kompanija je tako pretrpela gubitak u vrednosti akcija, ali se očekuje da njen učinak u trećem tromesečju bude bolji nego u prethodnom tromesečju. Sve ovo se očekuje zbog dobre prodaje HTC 10 flagship telefona kao i prvog uređaja virtuelne realnosti koji je izradio HTC, Vive kontrolera. Posebno treba naglasiti da se kompanija sada više okreće ka tržištu virtuelne realnosti. Ipak, u drugoj polovini godine se očekuje i žestoka konkurenacija na polju VR uređaja.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Evropske berze: Skok finansijskog sektora, pad rudarskog
Next Walmart za 3,3 milijarde dolara kupuje online trgovca Jet.com

You might also like

Kompanije 0 Comments

Google prebacio 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva

Američka kompanija Google prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016. godini, što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza. 

Turizam 0 Comments

Mona gradi hotel u Beogradu

Kompanija Mona počela je izgradnju hotela u Beogradu, na Dorćolu, u koji će iz svojih sredstava i kredita investirati 30 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Phoenix Group iz Nemačke otvara logistički centar za distribuciju lekova u Beogradu

Nemačka kompanija Phoenix Group otvoriće danas u industrijskoj zoni u Šimanovcima logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar vodeće evropske kompanije u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply