Kineska propagandna reklama 120 puta dnevno u centru Njujorka

Kineska propagandna reklama 120 puta dnevno u centru Njujorka

Kineska propagandna reklama pušta se 120 puta dnevno na ogromnom elektronskom bilbordu na Times Square-u u centru Njujorka.

Video je posledica gubitka teritorijalnih prava nad Južnim Kineskim morem.

Naime, Međunarodni tribunal u Hagu nedavno je doneo presudu u korist Filipina, zaključivši da Kina nema pravnih osnova da polaže istorijska prava na morske oblasti u okviru takozvane “linije devet crtica”. Filipini, koji su pokrenuli ovaj spor, tvrdili su da “linija devet crtica” nađena na kineskoj mapi iz 1940. godine “nejasno definisana”.

Sud u Hagu zaključio je, između ostalog, da je Kina prekršila suverena prava Filipina u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni te zemlje u Južnom kineskom moru, mešajući se u filipinske ribarske aktivnosti i istraživanje nafte, gradeći veštačka ostrva i ne sprečavajući kineske ribare da love ribu u toj zoni.

Kineska agencija Xinhua prenela je da Kina ne prihvata i ne priznaje odluku suda nazvavši ga “tribunal koji zloupotrebljava pravo”.

Reklamna poruka je posledica neprihvatanja odluke Haškog suda.

Agencija Xinhua prenosi da je video na Times Square-u “privukao mnoge poglede, a neki kineski turisti u Njujorku kazali su da je neophodno da se svet upozna sa pravim činjenicama u vezi ovog spora”. Nekoliko turista kazalo je da misli da bi poruka Kine imala više efekta da je puštena diplomatama u sedištu UN-a, samo kilometar ili dva dalje od Times Square-a, prenose američki mediji.

Kina želi da njene medijske agencije i propagandne poruke utiču na to kako ljudi širom sveta posmatraju Kinu. Da bi to postigli, često traže i pomoć stranih agencija u kreiranju kampanja. Reuters je u aprilu preneo da su strane PR agencije učestvovale u kreiranju brojnih kampanja, među kojima su Hill+Knowlton, Ketchum, Ogilvy PR, FleishmanHillard i Edelman.

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Japan: Vojska u stanju pripravnosti zbog severnokorejskih raketa
Next Ovo su novi ministri u budućoj Vladi Srbije

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Najveće plate u Novom Beogradu, najmanje u Trgovištu

Po visini prosečne neto plate isplaćene u julu na prvom mestu u Srbiji nalazi se Novi Beograd sa isplaćenih 76.466 dinara.

Društvo 0 Comments

Donald Trump: Nisam tražio obustavu istrage FBI

Američki predsednik Donald Trump u četvrtak je odlučno osporio svaku umešanost u istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti između članova njegove ekipe i Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora FBI nije

Društvo 0 Comments

Ovo su najbezbednije države na svetu

Prema indeksu globalnog terorizma Instituta za ekonomiju i mir, 97 odsto terorističkih napada u poslednjih 15 godina dogodilo se u zemljama koje ne pripadaju Zapadu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply