Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kineski turista je izgubio svoj novčanik na putu po Nemačkoj, ispunio pogrešan formular pa završio u domu za izbeglice, piše britanski Guardian.

“Čovek je pogrešno ispunjenim papirom jednostavno pokrenuo mašineriju iz koje nije mogao da izađe”, komentisao je bizarni slučaj Christoph Schluetermann, službenik Crvenog krsta koji vodi dom za izbeglice u Dalmenu u kojem je dotični turista završio.

Nevolje neimenovanog Kineza započele su još prošlog meseca kada je izgubio novčanik nakon što je stigao u Štutgart. Umesto da ode u policiju i prijavi nestanak/krađu novčanika, on je završio u kancelariji državne uprave u kojoj su mu dali formular kojim se podnosi zahtev za azil.

Nakon toga je završio u Dortmundu pa u domu za izbeglice u Dalmenu.

“Jednostavno je radio sve što su mu rekli. Primetio sam ga jer je bio potpuno bespomoćan pa sam shvatio da nešto nije kako treba”, rekao je Schluetermann kada je shvatio o čemu se zapravo radi uz pomoć prevodioca iz lokalnog kineskog restorana.

Nemcima je ukupno trebalo punih 12 dana da povežu sve detalje priče i pošalju nesrećnog Kineza na njegov originalni turistički put prema Francuskoj i Italiji.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze: Oprezna trgovina, manji skok indeksa
Next Uprava javnih prihoda: 15. avgust je rok za uplatu poreza za treći kvartal

You might also like

Društvo 0 Comments

Generalu Bojoviću određen pritvor od 30 dana

Bivšem generalu Vojske Jugoslavije i Srbije Milovanu Bojoviću, koji je u petak uhapšen na prelazu u Merdaru, određen je pritvor od 30 dana, saznaje Tanjug u Kancelariji za Kosovo i

Društvo 0 Comments

Srpski inspektori nisu našli štetne organizme u breskvama

Iz Uprave za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede Srbije rečeno je da fitosanitarna inspekcija Srbije nije utvrdila prisustvo štetnih organizama u breskvama koje su vraćene iz Rusije.

Tema dana 0 Comments

Veliki požar zahvatio područje naftnih nalazišta u Kanadi, evakuišu se naseljena mesta

Više od 100.000 ljudi je evakuisano zbog požara koji je izbio u pokrajini Alberta, području najvećih rezervi nafte u Kanadi i trećih po veličini u svetu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply