Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kineski turista je izgubio svoj novčanik na putu po Nemačkoj, ispunio pogrešan formular pa završio u domu za izbeglice, piše britanski Guardian.

“Čovek je pogrešno ispunjenim papirom jednostavno pokrenuo mašineriju iz koje nije mogao da izađe”, komentisao je bizarni slučaj Christoph Schluetermann, službenik Crvenog krsta koji vodi dom za izbeglice u Dalmenu u kojem je dotični turista završio.

Nevolje neimenovanog Kineza započele su još prošlog meseca kada je izgubio novčanik nakon što je stigao u Štutgart. Umesto da ode u policiju i prijavi nestanak/krađu novčanika, on je završio u kancelariji državne uprave u kojoj su mu dali formular kojim se podnosi zahtev za azil.

Nakon toga je završio u Dortmundu pa u domu za izbeglice u Dalmenu.

“Jednostavno je radio sve što su mu rekli. Primetio sam ga jer je bio potpuno bespomoćan pa sam shvatio da nešto nije kako treba”, rekao je Schluetermann kada je shvatio o čemu se zapravo radi uz pomoć prevodioca iz lokalnog kineskog restorana.

Nemcima je ukupno trebalo punih 12 dana da povežu sve detalje priče i pošalju nesrećnog Kineza na njegov originalni turistički put prema Francuskoj i Italiji.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze: Oprezna trgovina, manji skok indeksa
Next Uprava javnih prihoda: 15. avgust je rok za uplatu poreza za treći kvartal

You might also like

Veštačka inteligencija nije baš tako napredna

Veštačka inteligencija nije stigla tako daleko kao što nam se čini.

Tema dana 0 Comments

Republika Srpska obeležava 9. januar, Dan Republike

U Banjaluci su danas, u okviru obeležavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, na groblju Sveti Pantelija položeni venci na spomen-obeležje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a predsednik Srpske Milorad

Društvo 0 Comments

Ovih devet država neće postojati za sto godina

Ako nas je istorija nešto naučila, onda je to da nacije i države kakve u jednom ‘trenutku’ poznajemo, već u drugom mogu da nestanu. Bilo da se radi o raskinutim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply