Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kineski turista je izgubio svoj novčanik na putu po Nemačkoj, ispunio pogrešan formular pa završio u domu za izbeglice, piše britanski Guardian.

“Čovek je pogrešno ispunjenim papirom jednostavno pokrenuo mašineriju iz koje nije mogao da izađe”, komentisao je bizarni slučaj Christoph Schluetermann, službenik Crvenog krsta koji vodi dom za izbeglice u Dalmenu u kojem je dotični turista završio.

Nevolje neimenovanog Kineza započele su još prošlog meseca kada je izgubio novčanik nakon što je stigao u Štutgart. Umesto da ode u policiju i prijavi nestanak/krađu novčanika, on je završio u kancelariji državne uprave u kojoj su mu dali formular kojim se podnosi zahtev za azil.

Nakon toga je završio u Dortmundu pa u domu za izbeglice u Dalmenu.

“Jednostavno je radio sve što su mu rekli. Primetio sam ga jer je bio potpuno bespomoćan pa sam shvatio da nešto nije kako treba”, rekao je Schluetermann kada je shvatio o čemu se zapravo radi uz pomoć prevodioca iz lokalnog kineskog restorana.

Nemcima je ukupno trebalo punih 12 dana da povežu sve detalje priče i pošalju nesrećnog Kineza na njegov originalni turistički put prema Francuskoj i Italiji.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze: Oprezna trgovina, manji skok indeksa
Next Uprava javnih prihoda: 15. avgust je rok za uplatu poreza za treći kvartal

You might also like

Politika 0 Comments

Reuters: Srpski političari ne žele da otvoreno priznaju puni obim partnerstva sa NATO

Srbija izvodi delikatno balansiranje između evropskih aspiracija, partnerstva sa NATO i vekovima starog verskog, etničkog i političkog savezništva sa Rusijom, navodi agencija Reuters u analizi.

Društvo 0 Comments

Kina ima plan kako da dođe do stotinu milijardi dolara investicija

Kineski sektor solarnih i vetroelektrana mogao bi da privuče više od 5,4 hiljade milijardi juana investicija (782 milijarde dolara) od 2016. do 2030. godine.

Politika 0 Comments

Reakcije na hrvatsko blokiranje pregovora

Reakcije na hrvatsko blokiranje pregovora Evropske unije sa Srbijom se uglavnom svode na nevericu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply