Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kafkijanska agonija Kineza u Nemačkoj: Ali ja nisam izbeglica, samo sam izgubio novčanik

Kineski turista je izgubio svoj novčanik na putu po Nemačkoj, ispunio pogrešan formular pa završio u domu za izbeglice, piše britanski Guardian.

“Čovek je pogrešno ispunjenim papirom jednostavno pokrenuo mašineriju iz koje nije mogao da izađe”, komentisao je bizarni slučaj Christoph Schluetermann, službenik Crvenog krsta koji vodi dom za izbeglice u Dalmenu u kojem je dotični turista završio.

Nevolje neimenovanog Kineza započele su još prošlog meseca kada je izgubio novčanik nakon što je stigao u Štutgart. Umesto da ode u policiju i prijavi nestanak/krađu novčanika, on je završio u kancelariji državne uprave u kojoj su mu dali formular kojim se podnosi zahtev za azil.

Nakon toga je završio u Dortmundu pa u domu za izbeglice u Dalmenu.

“Jednostavno je radio sve što su mu rekli. Primetio sam ga jer je bio potpuno bespomoćan pa sam shvatio da nešto nije kako treba”, rekao je Schluetermann kada je shvatio o čemu se zapravo radi uz pomoć prevodioca iz lokalnog kineskog restorana.

Nemcima je ukupno trebalo punih 12 dana da povežu sve detalje priče i pošalju nesrećnog Kineza na njegov originalni turistički put prema Francuskoj i Italiji.

Izvor: GdeInvestirati
Previous Azijske berze: Oprezna trgovina, manji skok indeksa
Next Uprava javnih prihoda: 15. avgust je rok za uplatu poreza za treći kvartal

You might also like

Društvo 0 Comments

Nemce izlazak Britanije iz EU može koštati 45 milijardi evra

“DZ bank”, četvrta najveća banka u Nemačkoj, uradila je studiju koja pokazuje da bi izlazak Velike Britanije iz EU mogao da košta Nemačku do 45 milijardi evra do kraja 2017,

Politika 0 Comments

Francuska: Macron i Le Pen u drugom krugu

Na predsedničkim izborima u Francuskoj, na osnovu 89,7 odsto prebrojanih glasova, centrista Emmanuel Macron osvojio je 23,7 odsto glasova, a kandidatkinja krajnje desnice Marin Le Pen 21,9 odsto.

Društvo 0 Comments

Srbija i Hrvatska za sanaciju šteta od poplava dobijaju 1,4 miliona evra

Srbiji i Hrvatskoj biće na raspolaganju 1,4 miliona evra namenjenih pre svega sanaciji infrastrukture i prirodnog diverziteta na području Srema i Sremske županije, koja su 2014. pretrpela veliku štetu od poplava.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply