Beogradska berza: Fitofarmacija opet najprometnija sa negativnom korekcijom

Beogradska berza: Fitofarmacija opet najprometnija sa negativnom korekcijom

Drugi dan zaredom nastavljen je pad domaćeg tržišta, uz ukupnu realizaciju u trgovanju od 17,9 miliona RSD (0,2 miliona EUR). Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je 0,4% na 628,7 poena.

Galenika Fitofarmacija (FITO) bila je ponovo najprometnija akcija sa realizacijom od 9,1 milion RSD i negativnom korekcijom od 1,7% na 2.949 RSD. Nakon što je ova hartija juče dostigla istorijski maksimum, danas je pretrpela značajan pritisak na strani ponude.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), ostvario je promet od 2,6 miliona RSD uz rast cene od 1,3% na 10.161 RSD. Akcije Tehnogasa kretale su se u toku trgovačkog dana u rasponu od 9.905-10.300 RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) zaustavila je dvodnevni pad cene, okončavši trgovanje u plusu 0,2% na 588 RSD uz ostvareni promet od 2,1 milion RSD. Sutra u 10h će NIS objaviti polugodišnje rezultate poslovanja što će svakako doprineti intezivnijem trgovanju na ovoj hartiji.

Akcije Impola iz Sevojna (IMPL) nastavljaju kontinuirani rast vrednosti, beležeći danas skok od 2,2% na 1.994 RSD uz realizaciju od 1,2 miliona RSD. Impol je od početka meseca zabeležio rast tržišne kapitalizacije od 13,9%.

Među dobitnicima našao se građevinar Energoprojekt holding (ENHL) koji je ostvario rast od 1,4% na 1.268 uz realizaciju od 1,5 miliona RSD. Bečejski Sojaprotein (SJPT) pao je 5,2% na 692 RSD uz neveliki promet, dok je Alfa plam iz Vranja (ALFA) izgubio skoro 2% na 31.375 RSD uz realizaciju od 0,1 milion RSD. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) se takođe se našao među gubitnicima sa padom cene od 1,3% na 1.401 RSD uz promet od 0,1 milion RSD.

Danas nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Velika Britanija: Novih 5 loših vesti
Next Apple kupio kompaniju Turi za 200 miliona dolara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina

Beogradska berza je u petak zabeležila najveći dnevni pad u poslednjih nekoliko godina, dok je promet iznosio solidnih 40,5 miliona RSD (0,33 miliona EUR).

Wall Street: Dow Jones indeks nastavlja da niže rekorde

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija blago porasle, pri čemu je Dow Jones indeks dostigao novi rekordni nivo, što se najviše zahvaljuje rastu finansijskog sektora.

Beogradska berza: AIK banka i Energoprojekt podigli indekse

Nova nedelja na beogradskom tržištu započela je rastom indeksa, ali je volumen prometa i dalje slab.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply