Veća dobit fonda Berkshire Hathaway za 25 odsto

Veća dobit fonda Berkshire Hathaway za 25 odsto

Zahvaljujući boljim rezultatima u osiguravajućem poslovanju, investicijama i kupovini kompanije Prestige Castparts, dobit investicionog fonda Berkshire Hathawaya, američkog milijardera Warren Buffett, u drugom tromesečju skočila je za 25 odsto.

Dobit iz poslovanja je, međutim, porasla za 18 odsto na 4,61 milijardu dolara, što je ispod očekivanja analitičara, ali više nego 3,89 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, javlja agencija Reuters.

Neto dobit je porasla na 5,0 milijardi dolara sa 4,01 milijarde dolara, dok su prihodi skočili za šest odsto, na 54,46 milijardi dolara.

U osiguravajućem segmentu, fond je uknjižio dobit od 337 miliona dolara u odnosu na prošlogodišnji gubitak od 38 miliona dolara, dok je u investicionom segmentu generisana dobit od 394 miliona dolara u odnosu na 123 miliona dolara iz istog perioda lani.

Drugi kvartal je, takođe, doneo Berkshire Hathawayu veći slobodan novčani tok, u iznosu od 72,68 milijardi dolara, navodi britanska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Prihodi i rashodi RFZO značajno smanjeni u poslednjih sedam godina
Next Beogradska berza: Negativna korekcija, najprometnija Fitofarmacija

You might also like

Kompanije 0 Comments

Javna preduzeća do marta dobijaju 700 direktora

Većina opština su raspisale konkurse za izbor direktora javnih preduzeća kojima su osnivači, ili će to učiniti ovih dana, jer je rok do kada sva javna preduzeća, bilo na lokalnom bilo

Kompanije 0 Comments

Preduzeće Kirka suri iz Beograda traži kupca

Stečajni upravnik preduzeća za proizvodnju kotlova na čvrsta, tečna i gasovita goriva, projektovanje i proizvodnju energetskih postrojenja i opreme za štednju energije Kirka Suri iz Beograda oglasio je prodaju tog

Agrobiznis 0 Comments

Potencijal na papiru: Tek 0,5 posto zemljišta pod organskom proizvodnjom

Pre nekoliko godina trista proizvođača organske hrane, danas dve hiljade. Interesovanje za organsku hranu je sve veće, a potencijal našeg zemljišta tek je načet sa učešćem manjim od pola procenta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply