Veća dobit fonda Berkshire Hathaway za 25 odsto

Veća dobit fonda Berkshire Hathaway za 25 odsto

Zahvaljujući boljim rezultatima u osiguravajućem poslovanju, investicijama i kupovini kompanije Prestige Castparts, dobit investicionog fonda Berkshire Hathawaya, američkog milijardera Warren Buffett, u drugom tromesečju skočila je za 25 odsto.

Dobit iz poslovanja je, međutim, porasla za 18 odsto na 4,61 milijardu dolara, što je ispod očekivanja analitičara, ali više nego 3,89 milijardi dolara iz istog perioda prošle godine, javlja agencija Reuters.

Neto dobit je porasla na 5,0 milijardi dolara sa 4,01 milijarde dolara, dok su prihodi skočili za šest odsto, na 54,46 milijardi dolara.

U osiguravajućem segmentu, fond je uknjižio dobit od 337 miliona dolara u odnosu na prošlogodišnji gubitak od 38 miliona dolara, dok je u investicionom segmentu generisana dobit od 394 miliona dolara u odnosu na 123 miliona dolara iz istog perioda lani.

Drugi kvartal je, takođe, doneo Berkshire Hathawayu veći slobodan novčani tok, u iznosu od 72,68 milijardi dolara, navodi britanska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Prihodi i rashodi RFZO značajno smanjeni u poslednjih sedam godina
Next Beogradska berza: Negativna korekcija, najprometnija Fitofarmacija

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Kinezi ulažu u Šabac: Auto-put do Rume i međunarodna luka na Savi

Šabac ima veoma povoljnu geografsku lokaciju, zbog blizine Beograda i Novog Sada, a Kinezi su to prepoznali i zainteresovani su za brojna ulaganja.

Najvažnije vesti 0 Comments

AmCham: Srbija bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i BiH

Danas održanana tradicionalna konferencija AmCham-a Srbija je bolja za investitore od Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, a gora u odnosu na susedne države koje su članice EU.

Transport 0 Comments

Tesla Motors povlači 53.000 vozila zbog problema s ručnim kočnicama

Američki proizvođač električnih automobila Tesla dobrovoljno sa svetskog tržišta povlači 53.000 vozila S i X modela zbog problema s ručnom kočnicom, a poručio je i da dosad nije dobio izveštaje

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply