Stranci zbog neplaćenih kazni za parkiranje duguju milion evra

Stranci zbog neplaćenih kazni za parkiranje duguju milion evra

Beogradskom Parking servisu za neplaćeno parkiranje stranci duguju milione, pa su čak angažovali advokate da naplati potraživanja.

Samo za poslednje dve godine ceh koji nisu izmirili dostigao je oko 101,9 miliona dinara i to bez sudskih troškova i kamata, a kada se i to uzme u obzir radi se od sumi o oko milion evra!

Prema podacima ovog preduzeća, u 2014. i 2015. godini evidentirano je oko 31.000 inostranih dužnika, a od toga 6.290 su vlasnici vozila sa registarskom oznakom Bosne i Hercegovine. Za period od dve godine imamo nenaplaćeno 54.494 naloga za dnevnu parking-kartu stranih državljana. Državljani BiH nisu platili 11.142 naloga kažu u Parking servisu.

Koliko se opušteno i bahato ponašaju pojedini vlasnici vozila sa BiH tablicama kada dođu u srpsku prestonicu svedoči podatak da jedno vozilo sa ovog registarskog područja ima čak 49 neplaćenih dnevnih parking-karata.

Za naplatu dugova vlasnicima vozila sa stranim tablicama, zbog neplaćenih naloga za dnevnu kartu, JKP Parking servis Beograd ima saradnju sa dve firme iz inostranstva – EPC plc pan europen collection iz Londona i preduzećem C.A.Group GmbH iz Linca.

evro

Ova austrijska firma je za potraživanja od državljana BiH angažovala advokatsku kancelariju Stevanović iz Bijeljine, u kojoj objašnjavaju da rade na osnovu dokaza, odnosno fotografije na kojoj se vidi da je kazna ostavljena ispod brisača i dokumentacije dobijene od beogradskog Parking servisa.

Na osnovu toga od Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmenu podataka BiH dobijaju potrebne podatke. Kaznu uvećanu za troškove advokata šalju na adresu vozača, koji je dužan da plati od 100 do 170 konvertibilnih maraka (od 50 do 85 evra).

U advokatskoj kancelariji ističu da je procenat naplate veoma visok, kao i da engleska kompanija, koja je zadužena za naplatu potraživanja u Šapcu, Nišu, Valjevu, Novom Sadu i drugim gradovima ima mnogo više predmeta.

Izvor: GdeInvestirati/Novosti
Previous Izvoz u Rusiju u prvih šest meseci veći za 18 odsto
Next Prilike za trgovanje u parovima

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

RWE i Engie – nove špekulacije oko povezivanja

Evropski proizvođači električne energije, nemački RWE i francuski Engie, razmišljaju o povezivanju koje bi moglo da se sprovede svopom akcija, prenosi Reuters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Banke i finansije 0 Comments

Skupština Srbije usvojila zakone o davanju garancija za zajmove EPS-u i EMS-u

Skupština Srbije u utorak je usvojila Zakon o davanju garancija Srbije u korist Nemačke razvojne banke (KfW) po zaduženju Elektroprivrede Srbije (EPS), kao i zakon kojim se daju garancije za

Prehrambena industrija 0 Comments

McDonald’s se zbog poreske istrage iz Luksemburga seli u Britaniju

McDonald’s će svoje poresko sedište, za najveći deo poslovanja koje se odvija van SAD, preseliti u Britaniju iz Luksemburga, najavljeno je iz te kompanije, nakon što je Evropska komisija otvorila istragu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply