Mihajlović: Nadam se da je ovo uzlet građevinarstva

Mihajlović: Nadam se da je ovo uzlet građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović predstavivši dobre rezultate u prethodnom periodu izrazila je nadu da je ovo uzlet građevinskog sektora.

Udeo građevinarstva u BDP-u Srbije povećan je u prethodne dve i po godine sa četiri na 5,5 odsto.

U maju ove godine zabeležen je rekordan broj izdatih građevinskih dozvola u poslednjih deset godina.

“Predviđena vrednost radova u prva četiri meseca ove godine za 68,6 odsto je veća u odnosu na isti period 2015. godine. Sve ovo daje mi nadu da je ovo uzlet građevinarstva”, kazala je Mihajlović povodom Dana građevinara.

Prema njenim rečima, građevinarstvo je i dalje jedan od prioriteta za Vladu Srbije, koja će obezbeđivati novac za kapitalne projekte, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Rtv.rs
Previous Pad kineskog spoljnotrgovinskog bilansa veći od očekivanja
Next Evropske berze: Bankarski sektor podstakao berze

You might also like

Kompanije

Simpo za dve godine izmirio stari dug od 4,85 milijardi dinara

U poslednje dve godine stare obaveze Simpa od ukupno 4,85 milijardi dinara, koje su predstavljale ogromno opterećenje za kompaniju, vraćene su, kaže generalni direktor Slađan Disić a prenose Vranjske.

Kompanije

Komercijalna banka ostvarila veliki gubitak u prvoj polovini 2016.

Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna banka, zabeležila je ogroman gubitak u prvih šest meseci, nakon što je kompanija u junu sprovela “dodatne ispravke vrednosti bilansne aktive i rezervisanja

Kompanije

Doneta odluka o likvidaciji “Agrokorove” firme “Velpro” u BiH

U narednom periodu predstoji likvidacija “Agrokorove” firme “Velpro” u Bosni i Hercegovini, što su danas potvrdili i Anto Ramljak, poverenik hrvatske vlade za “Agrokor”, i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine