Američku ekonomiju spašavaju tehnološki giganti

Američku ekonomiju spašavaju tehnološki giganti

Američku ekonomiju u poslednje vreme na nogama drže najveće tehnološke kompanije.

Izgleda da je jedini razlog zbog kog SAD ne vide recesiju zato što kompanije kao što su Google, Microsoft, IBM, Facebook i drugi postižu rezultate koje Wall Street želi. Očekuje se da to isto čine i tokom narednih tromesečja. Tehnologija je jedini sektor koji je u trećem tromesečju pokazao poboljšanje koje analitičari očekuju.

Deluje da ovaj sektor nije previše pogođen slabim globalnim rastom i jačanjem dolara, što je žestoko udarilo po mnogim kompanijama. Zanimljivo je da dok ove kompanije zadovoljavaju očekivanja Wall Streeta, efekat na ostatak sveta je prilično mali. One generišu mnogo novca, ali je veliki deo njega na offshore kompanijama kako bi se izbeglo plaćanje poreza. Rezultat svega je da iako su rezultati dobri za Wall Street, oni ne utiču mnogo na živote prosečnih Amerikanaca.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous U Poreskoj upravi obustavljen nadzor
Next Srbiji milion evra od Beer Festa

You might also like

Makroekonomija

Srbija: U prvih šest meseci povećan izvoz i uvoz u odnosu na 2015.

Od januara do jula ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije iznosi 17,59 milijardi evra, što je porast od 6,8 odsto u odnosu na isti period 2015., saopštio je Republički zavod za

Najvažnije vesti

Mario Draghi: Rast inflacije u evrozoni privremen, ECB neće pooštriti monetarnu politiku

Predsednik Evropske centralne banke Mario Draghi izjavio je da su monetarni podsticaji i dalje potrebni za privredni oporavak u Evropskoj uniji uprkos rastu inflacije u evrozoni.

Makroekonomija

Moody’s: Stabilan rejting evrozone pod pojačanim rizikom

Rejting evrozone verovatno se neće menjati u 2016. i 2017. ali slabljenje efekata fiskalne konsolidacije, ograničen napredak na području strukturnih reformi i sve izraženiji politički rizici ograničavaju mogućnost za njegovo