Olimpijske igre i cene nekretnina

Olimpijske igre i cene nekretnina

Cene nekretnina u blizini Olimpijskog parka u Londonu rasle su tri puta brže nego u ostalim delovima Velike Britanije, pokazalo je najnovije istraživanje Lloyds Bank.

Od završetka olimpijskih igara u Londonu 2012. cene nekretnina u 14 oblasti oko Olimpijskog parka su u proseku porasle za 100.000 funti, što je povećanje od 53 odsto .

Ukupni rast cena u Londonu za posmatrani period iznosio je 32 odsto, a na nivou Engleske 17 odsto.

“Olimpijske igre 2012. godine, bile su veliki događaj koji je na nekoliko nedelja usmerio pažnju svetske javnosti na London, ali korist koju su donele Igre osećaju se i danas. To posebno važi za vlasnike nekretnina u oblastima oko Olimpijskog parka, gde je rast cena imovine nadmašio rast, kako na londonskom, tako i na nacionalnom tržištu”, kaže Nitesh Patel, ekonomista Lloyds banke.

Izvor:Agencije
Previous Ugalj po prošlogodišnjim cenama, poskupljenje nakon formiranja vlade
Next Dinar u ponedeljak bez promene prema evru, slabiji u odnosu na dolar

You might also like

Nekretnine 2 Comments

Kupci sve više zainteresovani za pametne zgrade

Tržište nekretnina u Srbiji se polako oporavlja.

Nekretnine 0 Comments

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Investiciona kompanija Blackstone zatvorila je finansijsku konstrukciju za 7,8 milijardi evra “težak” fond koji će se koncentrisati na komercijalne nekretnine u Evropi, saznaje Reuters od upućenog izvora.

Nekretnine 0 Comments

Nekretnine SFRJ: Još 51 objekat u inostranstvu za raspodelu

Srbija je u Brazilu upravo predala slovenačkim diplomatama konzulat u Sao Paulou i vilu u Braziliji, ukupne vrednosti oko milion dolara, u okviru procesa sukcesije imovine posle raspada Socijalističke Federativne

3 Comments

 1. vlada rac
  August 07, 13:19 Reply
  Onda su OI promasile cijl, vlasti u Londonu su najvaljivali revitalizaciju tog kraja gde su prakticno ziveli siromasnije ljudi. A sada umesto podizanja uslova zivota, morace da napuste taj kraj
 2. Sasa
  August 07, 15:54 Reply
  Nisam pratio cene stanova kako su se kretale kod nas na BELVILLE-u nadam se da se tako nesta nije desavalo.
 3. SrbijaSpace
  August 09, 23:04 Reply
  Nekretnine su jedna od najpropulzivnijih oblasti. Naravno, promet i cene nekretnina u Londonu nisu isti kao u ve'ini svetskih gradova ejr je jedan London, veoma jak finansijski centar kao i centar mode.

Leave a Reply