Olimpijske igre i cene nekretnina

Olimpijske igre i cene nekretnina

Cene nekretnina u blizini Olimpijskog parka u Londonu rasle su tri puta brže nego u ostalim delovima Velike Britanije, pokazalo je najnovije istraživanje Lloyds Bank.

Od završetka olimpijskih igara u Londonu 2012. cene nekretnina u 14 oblasti oko Olimpijskog parka su u proseku porasle za 100.000 funti, što je povećanje od 53 odsto .

Ukupni rast cena u Londonu za posmatrani period iznosio je 32 odsto, a na nivou Engleske 17 odsto.

“Olimpijske igre 2012. godine, bile su veliki događaj koji je na nekoliko nedelja usmerio pažnju svetske javnosti na London, ali korist koju su donele Igre osećaju se i danas. To posebno važi za vlasnike nekretnina u oblastima oko Olimpijskog parka, gde je rast cena imovine nadmašio rast, kako na londonskom, tako i na nacionalnom tržištu”, kaže Nitesh Patel, ekonomista Lloyds banke.

Izvor:Agencije
Previous Ugalj po prošlogodišnjim cenama, poskupljenje nakon formiranja vlade
Next Dinar u ponedeljak bez promene prema evru, slabiji u odnosu na dolar

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Zbog mahinacija uvode licencu za procenu nekretnina

Skupštini je predložen novi Zakon o proceniteljima vrednosti nepokretnosti, koji je radilo Ministarstvo finansija, kaže ministarka državne uprave Ana Brnabić.

Nekretnine 0 Comments

Barselona postala najskuplji španski grad za podstanare

Prosečna cena zakupa stana u Španiji porasla je u prošloj godini na 8,2 evra po metru kvadratnom, u proseku, što predstavlja rast od 15,9% u odnosu na 2015. godinu.

Društvo 0 Comments

Tek svaka treća žena ima imovinu

Svaka treća žena u Srbiji je vlasnica stana, kuće ili poslovnog prostora.

3 Comments

 1. vlada rac
  August 07, 13:19 Reply
  Onda su OI promasile cijl, vlasti u Londonu su najvaljivali revitalizaciju tog kraja gde su prakticno ziveli siromasnije ljudi. A sada umesto podizanja uslova zivota, morace da napuste taj kraj
 2. Sasa
  August 07, 15:54 Reply
  Nisam pratio cene stanova kako su se kretale kod nas na BELVILLE-u nadam se da se tako nesta nije desavalo.
 3. SrbijaSpace
  August 09, 23:04 Reply
  Nekretnine su jedna od najpropulzivnijih oblasti. Naravno, promet i cene nekretnina u Londonu nisu isti kao u ve'ini svetskih gradova ejr je jedan London, veoma jak finansijski centar kao i centar mode.

Leave a Reply