Wall Street: Oprezna trgovina pred objavljivanje izveštaja sa tržišta rada

Wall Street: Oprezna trgovina pred objavljivanje izveštaja sa tržišta rada

Na američkim berzama u četvrtak se trgovalo sa oprezom pred današnje objavljivanje podataka o zaposlenosti u Sjedinjenim Državama.

Iako su nakon odluke Bank of England da smanji kamatnu stopu akcije snažno porasle pri kraju dana su blago oslabile pritisnute slabijim rezultatima iz kompanija.

U četvrtak su Dow Jones i S&P 500 zatvorili skoro na nivou od prethodnog dana. Dow Jones je oslabio blagih 0,02 odsto dok je S&P 500 porastao 0,02 odsto.

Nasdaq indeks je zatvorio u plusu 0,13 odsto.

Pažnja investitora usmerena je na izveštaj za jul o zaposlenosti u SAD, obzirom da su podaci za maj i jun iznenadili analitičare. Dok je u maju otvoreno samo 11.000 novih radnih mesta, izveštaj za jun je iznenadio sa 270 hiljada novootvorenih mesta.

Analitičari procenjuju da je američka ekonomija u julu dodala 185.000 novih radnih mesta, ali su podeljeni u mišljenju koliko će podaci o zaposlenosti uticati na odluku američke centralne banke da poveća kamatne stope, obzirom da sve vodeće centralne banke režu kamate.

“Dobri podaci o zaposlenosti aktuelizirali bi povećanje kamata u septembru. S druge strane, slab izveštaj pokazao bi da ekonomija nije dovoljno jaka, a to znači da se kamate neće povećati u trećem kvartalu, smatraju analitičari.

Juče je Bank of England snizila referentnu kamatnu stopu, sa 0,5 odsto, na 0,25 odsto, nagoveštavajući da bi kamata mogla biti još niža ako se stanje u ekonomiji pogorša.Banka je, takođe, proširila program otkupa obveznica, obećavajući upumpavanje dodatnih 60 milijardi funti (79 milijardi dolara) u ekonomiju, kao i kupovinu korporativnih obveznica u vrednosti do deset milijardi funti.

Izvor:Agencije
Previous Barak Obama najavio agresivniju borbu protiv Islamske države
Next NIS objavljuje polugodišnje rezultate u sredu

You might also like

Beogradska berza: Bambi katapultiran 22,7 odsto, najtrgovanija Komercijalna

Današnji trgovački dan doneo je neveliki promet uz mešovito kretanje berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 14,5 miliona RSD (0,1 milion EUR), dok je Belex15 već četvrti uzastopni

Svetske berze 0 Comments

Evropske berze skočile, rezultati kompanija dobri

Na evropskim berzama su u četvrtak ujutro cene akcija porasle, ponajviše zahvaljujući dobrim vestima iz kompanija i oporavku cena nafte.

Cene nafte pale više od 4 odsto

Cene nafte oslabile su u sredu više od 4 odsto nakon izveštaja koji je pokazao da su zalihe sirove nafte u Sjedinjenim Državama pale manje od očekivaja analitičara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply