Crna Gora raspisala međunarodni tender za izgradnju žičare od Kotora do Cetinja

Crna Gora raspisala međunarodni tender za izgradnju žičare od Kotora do Cetinja

Crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisalo je međunarodni tender za izgradnju žičare od Kotora preko Lovćena do Cetinja, koja bi s 14,7 kilometara bila najduža na svetu.

Rok za dostavljanje pretkvalifikacijskih prijava je 5 oktobar do 12 sati, a Tenderska komisija će podnete prijave otvoriti istog dana u 12 sati i 30 minuta u prostorijama Ministarstva.

Projekat žičare će se realizovati po modelu DBFOT – projektuj, izgradi, finansiraj, upravljaj i prenesi.

Predviđeno je da žičara ima dve polazne i dve međustanice, a vožnja od Kotora do Cetinja trajaće 43 minuta.

Procenjena vrednost projekta je 47 miliona evra, a period izgradnje 12 meseci.

“O žičari Kotor-Lovćen–Cetinje govori se već duže vrijeme, pa su sve češća i sasvim opravdana pitanja kada će se nešto na tom planu dogoditi. Stoga, moje je posebno zadovoljstvo što danas mogu reći da je iza nas veliki trud i rad, čiji se rezultat ogleda u činjenici da je danas raspisan međunarodni tender za izbor privatnog partnera”, rekao je juče gradonačelnik Prijestonice Cetinje i Nacionalni koordinator za projekat izgradnje žičare Kotor-Lovćen-Cetinje, Aleksandar Bogdanović.

Foto:portalanalitika.me

Foto:portalanalitika.me

Uslovi za učešće na tenderu

Da bi se kvalifikovali za učešće u drugoj fazi postupka tendera, podnosioci prijave ili konzorcijumi moraju ispuniti određene preduslove među kojima su da njihova prosečna dobit, kapital i promet za poslednje tri fiskalne godine moraju biti veći od nule, pet miliona evra, odnosno 50 miliona evra.

Podnosilac prijave mora da ima ili da je zaključio predugovor o učešću u realizaciji projekta sa subjektom koje ima iskustvo u izgradnji i opremanju najmanje jednog operativnog sistema žičare, dužine najmanje dva kilometra, koji je izgrađen u poslednjih pet godina.

Podnosilac prijave mora i da ima iskustvo u postupcima koncesije, odnosno javno-privatnog partnerstva, u svojstvu finansijera ili koncesionara, pri čemu minimalni troškovi izgradnje infrastrukturnih objekata koji su predmet koncesije iznose najmanje 20 miliona evra u poslednjih pet godina.

Dokumentacija u kojoj su sadržani detalji koj se odnose na pretkvalifikacioni postupak može se preuzeti u prostorijama Ministarstva ili se njeno dostavljanje može zahtevati.

Podnosioci prijave koji ispune potrebne uslove i kriterijume za pretkvalifikaciju smatraće se kvalifikovanim za učešće u drugoj fazi tenderskog postupka.

Kvalifikovani ponuđači će biti pozvani da podnesu ponude za projekat i imaće mogućnost otkupa tenderske dokumentacije.

Izvor:Agencije
Previous Messer Tehnogas: Snažan rast profitabilnosti u prvoj polovini 2016.
Next Rezultati kontrole: Hrana na beogradskim pijacama ispravna

You might also like

Saobraćaj

Četvrtina uposlenih kapaciteta u kragujevačkom Fiatu

Ove godine će u dve, umesto u tri smene, raditi kragujevačka fabrika Fiat Chrysler Automobili Srbija. Očekuje se tek četvrtina od projektovanih kapaciteta kompanije, oko 70 hiljada vozila.

Saobraćaj

Aerodrom Nikola Tesla: Prihod u prvom kvartalu 1,76 milijardi dinara

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” izvestio je da je u prvom tromesečju ove godine zabeležio rast poslovnih prihoda od 2,9 odsto na 1,76 milijardi dinara.

Saobraćaj

Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” 9 odsto više putnika

U prvih 10 meseci ove godine usluge beogrаdskog аerodromа „Nikola Tesla“ koristilo oko 4,6 miliona putnika, što je za devet odsto više nego u istom periodu prošle godine, a u