Beogradska berza: Solidno trgovanje, Belex15 ojačao 1%

Beogradska berza: Solidno trgovanje, Belex15 ojačao 1%

Na kraju trgovačke sedmice zabeležena je solidna investiciona aktivnost uz nastavak rasta berzanskih indeksa. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 11,2 miliona RSD, dok je indeks najlikvidnijih akcija Belex15 ojačao 1% na 636,1 poen.

Galenika Fitofarmacija (FITO) bila je najtrgovanija akcija sa ukupnom realizacijom od 3,3 miliona RSD. Akcije ove kompanije skočile su danas 6,5% na 2.987 RSD, dostizavši u toku dana cenu od 2.995 RSD, što predstavlja istorijski najvišu vrednost ove hartije. Naftna industrija Srbije (NIIS) beleži blagi pad cene od 0,7% na 606 RSD, uz ostvareni promet od 3,2 miliona RSD. NIS je saopštio da će u sredu, 10. avgusta, objaviti polugodišnje rezultate poslovanja. Nakon odličnih rezultata ostvarenih u prvih šest meseci, akcije Messer Tehnogasa (TGAS) zabeležile su rast vrednosti od 4,3% na 10.036 RSD, uz realizaciju od 1,8 miliona RSD. Kompanija je u prvom polugođu ostvarila rast konsolidovane neto dobiti od 64,4% na 865,4 miliona RSD. Na nedeljnom nivou akcije Tehnogasa registrovale su skok od 6,8%. Snažan rast cene od 5,4% na 1.898 RSD zabeležile su i akcije Impol Sevala iz Sevojna (IMPL) uz registrovani promet od 0,8 miliona RSD. U toku dana akcije ove kompanije su fluktuirale u rasponu od 1.821-2.000 RSD, a na nedeljnom nivou beleže skok od 8,4%. Komercijalna banka (KMBN) beleži oporavak od 2,4% na 1.553 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD, dok su akcije Sojaproteina (SJPT) porasle 4,4% na 731 RSD uz minornu realizaciju. Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) oslabio je 1,6% na 983 RSD uz neveliku realizaciju od 0,1 milion RSD.

Državne dužničke hartije danas nisu beležile trgovanje.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Sjedinjene Države: U julu otvoreno 255.000 novih radnih mesta
Next Antić: Nova sistematizacija u EPS-u, do tada nema viška radnika

You might also like

Wall Street: Dow Jonesa na rekordnom nivou, S&P indeks pao

Na Wall Streetu je u četvrtak Dow Jones dostigao novi rekordni nivo, zahvaljujući rastu finansijskog i energetskog sektora, dok su S&P 500 i Nasdaq indeks pali zbog pada cena akcija u

Australija: Centralna banka zadržala postojeću referentnu kamatu, dolar ojačao

Centralna banka Australije je na današnjem sastanku odlučila  da zadrži kamatnu stopu na postojećem nivou od 1,75 odsto.

Svetske berze 0 Comments

Svetska proizvodnja čelika porasla 4 odsto

Globalna proizvodnja čelika u martu je porasla za 4 odsto zahvaljujući većoj proizvodnji u Kini, najvećem svetskom proizvođaču, nakon ukidanja zimskih ograničenja, te većoj američkoj proizvodnji nakon uvođenja uvoznih carina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply