Turska kompanija otvara fabriku i traži 1.000 radnika

Turska kompanija otvara fabriku i traži 1.000 radnika

U Skupštini opštine Ćuprija biće potpisan ugovor s kompanijom CM Giyim moda iz Turske o otvaranju fabrike te firme u Ćupriji.

Ugovor će biti potpisan sutra, u četvrtak, a kako je planirano, za tri godine će ova fabrika zaposliti 1.000 radnika. Potpisivanje ugovora zakazano je za 12 sati, saopštila je Služba za odnose s javnošću Skupštine opštine.

CM moda je porodična kompanija, osnovana pre 25 godina, specijalizovana za proizvodnju tkane odeće i odeće mekog tkanja, orijentisana ka globalnom tržištu posebno Velike Britanije i Evrope.

Prema dogovoru predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića i direktora CM moda Burak Glipa Akurta, fabrika će raditi u delu bivšeg Grafičkog preduzeća “Mladost” koji je opština kupila iz stečaja na javnom nadmetanju zarad zapošljavanja građana Ćuprije. Turci u ovu fabriku ulažu oko milion evra.

Pre dva meseca Turci su, preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, organizovali konkurs za 250 radnika, krojača, šivača, koji će raditi u ovoj fabrici. Na konkurs se javio veliki broj radnika iz Ćuprije i drugih opština Pomoravskog okruga, ali i iz Beograda, Niša, Kragujevca, izjavila je Tanjugu Jadranka Đorđević iz Saveta za zapošljavanje opštine Ćuprija. Bilo je zaista veliko interesovanje radnika, istakla je ona i napomenula da je konkurs završen 7. maja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze porasle, dolar ojačao
Next Alpha banka demantuje prodaju podružnice u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Bugarska plaća penale Rusima

Zbog otkazivanja projekta izgradnje nuklearne centralne, Bugarskoj je naloženo da plati 550 miliona evra Rusiji.

Energetika i naftna industrija 4 Comments

Pet ključnih problema EPS-a: Najveća opasnost po srpsku ekonomiju i društvo

EPS je mnogo veće preduzeće od Železare, Bora i Srbijagasa sa godišnjim prihodom od blizu 2 milijarde evra. Ne čudi što Fiskalni savet kaže da ako bi ovde nešto krenulo

Kompanije 0 Comments

Tim Cook: Nama kazna, Evropi otkazi

Šef kompanije Apple Tim Cook napisao je, nakon što je izrečena najveća poreska kazna ikad, pismo korisnicima u kom poručuje da odlukom EK stradati radna mesta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply