Turska kompanija otvara fabriku i traži 1.000 radnika

Turska kompanija otvara fabriku i traži 1.000 radnika

U Skupštini opštine Ćuprija biće potpisan ugovor s kompanijom CM Giyim moda iz Turske o otvaranju fabrike te firme u Ćupriji.

Ugovor će biti potpisan sutra, u četvrtak, a kako je planirano, za tri godine će ova fabrika zaposliti 1.000 radnika. Potpisivanje ugovora zakazano je za 12 sati, saopštila je Služba za odnose s javnošću Skupštine opštine.

CM moda je porodična kompanija, osnovana pre 25 godina, specijalizovana za proizvodnju tkane odeće i odeće mekog tkanja, orijentisana ka globalnom tržištu posebno Velike Britanije i Evrope.

Prema dogovoru predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića i direktora CM moda Burak Glipa Akurta, fabrika će raditi u delu bivšeg Grafičkog preduzeća “Mladost” koji je opština kupila iz stečaja na javnom nadmetanju zarad zapošljavanja građana Ćuprije. Turci u ovu fabriku ulažu oko milion evra.

Pre dva meseca Turci su, preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, organizovali konkurs za 250 radnika, krojača, šivača, koji će raditi u ovoj fabrici. Na konkurs se javio veliki broj radnika iz Ćuprije i drugih opština Pomoravskog okruga, ali i iz Beograda, Niša, Kragujevca, izjavila je Tanjugu Jadranka Đorđević iz Saveta za zapošljavanje opštine Ćuprija. Bilo je zaista veliko interesovanje radnika, istakla je ona i napomenula da je konkurs završen 7. maja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze porasle, dolar ojačao
Next Alpha banka demantuje prodaju podružnice u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Počelo ispitivanje donjeg dela ležišta Čukaru Peki

Jedno od najbogatijih ležišta bakra i zlata otkriveno je na lokaciji Čukaru peki kod Bora.

Industrija 0 Comments

Geox zapošljava 220 ljudi do kraja jula

Do kraja ovog meseca, kompanija Geox u Vranju, u kojoj trenutno radi 1.080 radnika, će zaposliti još 220 Vranjanaca, objavljeno je na sajtu grada Vranja.

Mobilni operateri: Srbija bi 2020. mogla dobiti 5G mrežu

Generalni direktori tri najveća srpska mobilna operatera najavljuju da bi 5G mreža za mobilnu telefoniju u Srbiji mogla da zaživi 2020. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply