Turska kompanija otvara fabriku i traži 1.000 radnika

Turska kompanija otvara fabriku i traži 1.000 radnika

U Skupštini opštine Ćuprija biće potpisan ugovor s kompanijom CM Giyim moda iz Turske o otvaranju fabrike te firme u Ćupriji.

Ugovor će biti potpisan sutra, u četvrtak, a kako je planirano, za tri godine će ova fabrika zaposliti 1.000 radnika. Potpisivanje ugovora zakazano je za 12 sati, saopštila je Služba za odnose s javnošću Skupštine opštine.

CM moda je porodična kompanija, osnovana pre 25 godina, specijalizovana za proizvodnju tkane odeće i odeće mekog tkanja, orijentisana ka globalnom tržištu posebno Velike Britanije i Evrope.

Prema dogovoru predsednika opštine Ćuprija Ninoslava Erića i direktora CM moda Burak Glipa Akurta, fabrika će raditi u delu bivšeg Grafičkog preduzeća “Mladost” koji je opština kupila iz stečaja na javnom nadmetanju zarad zapošljavanja građana Ćuprije. Turci u ovu fabriku ulažu oko milion evra.

Pre dva meseca Turci su, preko Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, organizovali konkurs za 250 radnika, krojača, šivača, koji će raditi u ovoj fabrici. Na konkurs se javio veliki broj radnika iz Ćuprije i drugih opština Pomoravskog okruga, ali i iz Beograda, Niša, Kragujevca, izjavila je Tanjugu Jadranka Đorđević iz Saveta za zapošljavanje opštine Ćuprija. Bilo je zaista veliko interesovanje radnika, istakla je ona i napomenula da je konkurs završen 7. maja.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze porasle, dolar ojačao
Next Alpha banka demantuje prodaju podružnice u Srbiji

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Produžen rok za davanje koncesije za aerodrom “Nikola Tesla”

Vlada Srbije i AD Aerodrom objavili su obaveštenje o produženju rokova u postupku za davanje koncesije za aerodrom “Nikola Tesla” do 23. oktobra 2017. godine, prenosi Politika.

Najvažnije vesti 0 Comments

Akcionarima od Aerodroma “Nikola Tesla” 41,29 dinara po akciji

Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd izvršio je isplatu međudividende za 2016. godinu u bruto iznosu od 1.115.807.261,50 dinara, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

Saobraćaj 0 Comments

Aerodrom u Tivtu u zakup strancima

Vlada Crne Gore daće u dugoročni zakup zainteresovanom stranom investitoru aerodrom Tivat jer joj ne odgovara model kreditiranja rekonstrukcije te vazdušne luke koji je predložila Evropska banka za obnovu i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply