Strane zemlje nude poslove vozačima, medicionarima, vaspitačima

Strane zemlje nude poslove vozačima, medicionarima, vaspitačima

Nacionalnoj službi za zapošljavanje prethodnih dana stigli su zahtevi iz nekoliko država u kojima traže radnike različitih profila.

Naime, Slovenija, Mađarska, Nemačka i Ujedinjeni Arapski Emirati zainteresovani su za to da angažuju naše radnike, različitih struka i nivoa obrazovanja.

U Sloveniji traži vozače teretnog motornog vozila s prikolicom. Potrebna je srednja stručna sprema, KOD 95, kurs čije troškove snosi kandidat, a koji košta 550 evra, vozačka dozvola B,C i E kategorije i osnovno znanje engleskog i nemačkog jezika. Bruto zarada, uz naknade i dnevnice, iznosi 815 evra, a radnici imaju socijalno osiguranje.

Deset vozača kamiona težine 40 tona traži i jedan mađarski poslodavac, kojem su potrebni vozači u međunarodnom transportu.

Ima posla i u Nemačkoj, a NSZ je objavio poziv za sedam asistenata za zdravstvenu negu. Uslov je srednja, viša ili visoka stručna sprema medicinske struke, znanje nemačkog jezika B-1, položen stručni ispit za medicinske radnike, a poželjno je i radno iskustvo od šest meseci.

Radni odnos se zasniva na 12 meseci na poslovima asistenta za zdravstvenu negu do nostifikacije diplome, uz mogućnost angažovanja do tri godine. Troškove regulisanja radne dozvole i izdavanja viza snosi poslodavac, bruto zarada je 1.900 evra do priznavanja diplome, a nakon toga 2.600 evra mesečno. Smeštaj je obezeđen, a troškove snose sami radnici.

Poslodavcu iz Abu Dabija u UAE potrebno je 20 vaspitača i rukovodilaca obdaništa za decu uzrasta od osam meseci do četiri godine. Obdaništa su u nekoliko gradova, a potrebna je visoka stručna sprema iz pedagodije, psihologije, sociologije ili defektologije. Plata je od 1.200 do 1.600 evra za vaspitačice, a za rukovodioce od 2.000 do 2.500 evra, u zavisnosti od prethodnog radnog iskustva. Radni odnos zasniva se na neodređeno vreme uz probni rad od tri meseca. Poslodavac plaća smeštaj, prevoz od stana do posla, troškove zdravstvenog osiguranja, vize i boravišne dozvole, kao i troškove avionske karte do UAE.

foto: ppmedia.rs

foto: ppmedia.rs

Važno je ko raspisuje oglas

Državljani Srbije koji traže posao u inostranstvu moraju voditi računa ko raspisuje oglas i preko koga odlaze na rad u nepoznatu državu, jer to mogu da čine samo agencije za zapošljavanje koje imaju licencu, koju su dobili od Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalnu i boračku politiku. Ipak, najsigurnije je zaposliti se u inostranstvu kada iza angažmana stoji NSZ, jer se od početka, odnosno iskazivanja potrebe za radnikom, do njegovog zapošljavanja i boravka u inostranstvu, brine o njemu i garantuje da je država zadužena za sve eventualne probleme.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik
Previous Bank of England snizila kamatu, funta pala više od 1 odsto
Next Nastavlja se pad cene goriva u Srbiji

You might also like

Karijera 2 Comments

Vlada Srbije raspisuje konkurs za direktore 11 javnih preduzeća

Ministarstvo privrede pokrenulo je postupak izbora 11 direktora javnih preduzeća, a Vlada Srbije će naredne nedelje objaviti konkurse, piše “Blic”.

Karijera 0 Comments

Menadžer proizvodnje, najunosnije zanimanje u Silicijumskoj dolini

Softverski inženjeri, koji se smatraju nosiocima razvoja Silicijumske doline, nisu najplaćenija zanimanja u ovom tehnološkom epicentru sveta.

Karijera 0 Comments

Hrvatska: Potreban lekar, obezbeđen smeštaj i plata od 1.350 evra

Jedna dubrovačka ambulanta ponovo mora da raspiše konkurs i pokuša da nađe lekara koji bi radio na ostrvu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply