Otkupna cena kupine niska i pored mnogo boljeg kvaliteta

Otkupna cena kupine niska i pored mnogo boljeg kvaliteta

Iako je ovogodišnji rod kupine mnogo bolji od lanjskog, cena kilograma od 30 dinara većini proizvođača nije isplativa.

Neki vlasnici kupinjaka odustali su od berbe, odlučni da ne plaćaju radnike i sebe poštede apsurda da daljim radom samo tonu u još veći minus.

“Ovako nikada nije bilo, ali sam ipak sa decom odlučio počnemo berbu, te nadničarima ponudio da delimo po pola ono što oberemo”, kaže Milisav Jović iz Loznice, oji ima kupinjak u Tršiću.

U susednoj Rađevini, vlasnik hladnjače Saša Nešić je isprva za prvu klasu kupine davao 55 dinara, a za drugu 45 dinara – nameran da održi dobre odnose sa proizvođačima iz ovog dela Srbije.

Zbog velie ponude i činjenice da su se ostale njegove kolege opredelile za čak 30 odsto nižu otkupnu cenu, i on je morao da ih “koriguje” za po deset dinara – naniže.
Nije pomogla ni procena da je petina roda u prvoj klasi, ni činjenica da proizvođači kupine sami dovoze u hladnjaču, ni saznanje da je kvalitet odličan i za 50 odsto bolji od lanjskog.

Zato su u najpovoljnijem položaju kupinari koji imaju ambalažu i mogućnost da berićet daju hladnjačarima na uslužno čuvanje – čekajući bolju cenu.

Izvor: Novosti.rs
Previous Ubrzana realizacija ruskog kredita, smena direktora zbog kašnjenja potrebne dokumentacije
Next Cene nafte porasle više od 3 odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

Finansijski izveštaj Facebooka je veoma ubedljiv, ali postoji ogroman potencijal za veći rast, smatra rukovodilac strategije na tržištu kapitala u Saxo Bank Peter Garnry.

Industrija 0 Comments

Energoprojekt: Pad prihoda, dobit na istom nivou

Najveći domaći građevinar Energoprojekt holding ostvario je u prvoj polovini godine konsolidovani neto profit od 373,9 miliona dinara što je gotovo identičan iznos kao i godinu dana ranije (pad od

Google daje veće nagrade za one koji nađu sigurnosne propuste

Google je, od prošlogodišnjeg pokretanja Android Security Rewards programa, isplatio više od 550.000 dolara onima koji su pronašli slabe tačke u okviru njihovog operativnog sistema, a sada je ova kompanija podigla

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply