Berza bitcoina obustavila rad zbog velikog hakerskog napada

Berza bitcoina obustavila rad zbog velikog hakerskog napada

Glavna bitcoin berza sa sedištem u Hongkongu obustavila je trgovanje, pošto su hakeri navodno ukrali 65 miliona dolara virtuelne valute.

Bitfinex berza je saopštila da je suspendovala sve transakcije nakon što je otkriveno da su bitkoini nekih klijenata ukradeni, javlja agencija AFP.

“Danas smo otkrili da je probijen sigurnosni sistem zbog čega smo morali da obustavimo kompletno trgovanje na Bitfinexu, da zaustavimo sva polaganja depozita preko tokena, kao i povlačenja sredstava sa Bitfinexa”, dodaje se u saopštenju objavljenom sinoć na internet stranici ove berze.

“Sprovodimo istragu vezano za upad u sistem kako bi se utvrdilo šta se dogodilo… Razmotrićemo različite opcije za rešavanje problema gubitaka koje su pretrpeli kupci kasnije tokom istrage”, piše u saopštenju. Kompanija je zamolila za strpljenje dok traje istražni postupak.

“Bloomberg news” je izvestio da je haker uzeo sa platforme 119.756 bitkoina, ili oko 65 miliona dolara po sadašnjim cenama, što je izazvalo sunovrat vrednosti te digitalne novčane jedinice za preko 20 odsto. Vrednost ove vrlo volatilne valute pala je danas na ispod 482,82 dolara sa jučerašnjeg nivoa od 603,06 dolara, prema podacima “Bloomberg newsa”, ali je danas popodne po azijskom vremenu porasla na 539,53 dolara.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze pale, dolar oslabio
Next Nemačka: Preko 50 000 Srba prima socijalnu pomoć

You might also like

Beogradska berza: Blagi pad indeksa, Aerodrom osvojio nivo od 1.400 dinara

Poslednji trgovački dan u sedmici doneo je skroman promet, uz blagi pad berzanskih indeksa.

Wall Street: Novi rekordni nivoi Dow Jonesa i S&P-a

Najvažniji američki indeksi u petak su dostigli nove rekordne nivoe, jer su najnoviji makroekonomski pokazatelji, nešto slabiji od očekivanja, smanjili izglede za daljim povećanjem kamatnih stopa u SAD-u ove godine.

Kakva je veza između američke monetarne politike i kursa dinara

Dok su kamate američkih Fedralnih rezervi padale, vrednost dolara je slabila a svetski finansijski investitori su kupovali hartije od vrednosti u onim zemljama gde su kamate više. Tu je bila

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply