Beogradska berza: Komercijalna banka oborila indekse

Beogradska berza: Komercijalna banka oborila indekse

Današnji trgovački dan obeležio je solidan promet i veliki pad repernog indeksa usled korekcije vrednosti akcija Komercijalne banke (KMBN). Ukupan promet u trgovanju iznosio je 85 miliona RSD (0,7 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 1,8% na 627,9 poena.

Tržište akcija zabeležilo je  danas izuzetno skroman promet. Nijedna akcija na regulisanom tržištu nije ostvarila promet veći od 1 milion RSD.

Naftna industrija Srbije (NIIS) se zadržala na nivou od 610 RSD uz trgovanje od nepunih 1 milion RSD, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) oslabio 0,6% na 994 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD. Ova kompanija je saopštila da će 5. septembra akcionarima isplatiti dividendu koju je nedavno odobrila skupština akcionara. Reč je o drugom delu dividende iz prošlogodišnje dobiti u visini od 750,9 miliona RSD odnosno 21,9 RSD bruto po akciji.

Akcije Komercijalne banke oslabile 10,3%

Nakon velikog skoka protekle sedmice, akcije Komercijalne banke (KMBN) oslabile su 10,3% na 1.516 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. Prioritetne akcije niške duvanske industrije Philip Morris Operations (DINNPB) skočile su 7,7% na 2.050 RSD uz promet od 0,4 miliona RSD, dok je solidan skok od 3,5% na 1.800 RSD registrovala valjonica aluminijuma Impol Seval (IMPL). Messer Tehnogas (TGAS) se zadržao na nivou od 9.399 RSD uz promet od 0,3 miliona RSD. Najprometnija akcija na tržištu bio je autoprevoznik STUP (STUP) koji je zabeležio promet od 3,7 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 12.400 RSD.

Državna obveznica RSO16137, koja dospeva na naplatu 27. maja 2026. godine, zabeležila je promet od 0,6 miliona EUR.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Samsung pregovara sa Fiatom o preuzimanju ogranka Magneti Marelli
Next Kratkoročni najam: Izdaju svoj stan za 1.060 EUR, žive u tuđem za 170 EUR

You might also like

Metalac kupio na berzi 3,5 procenata sopstvenih akcija

Kako se i pretpostavljalo nakon objavljene odluke za sticanje sopstvenih akcija na organizovanom tržištu, Metalac je bio najveći kupac akcija ove kompanije protekle sedmice na Beogradskoj berzi.

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Ulagači oprezni, moguće carine na uvoz automobila u SAD

Na azijskim berzama u četvrtak se trguje oprezno zbog neizvesnosti u vezi trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga i poruke predsednika SAD-a Donalda Trumpa o mogućem uvođenju carina na uvoz automobila.

Svetske berze 0 Comments

Zlato na najvišem nivou u tri meseca

Geopolitička neizvesnost i nesigurnost po pitanju ekonomske politike Trampove administracije pogurala je cenu zlata na nove najviše nivoe u poslednja tri meseca.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply