Beograd strancima jedan od najjeftinijih gradova za život na svetu

Beograd strancima jedan od najjeftinijih gradova za život na svetu

Beograd se nalazi na gotovo samom začelju liste gradova najskupljih za život kada su stranci u pitanju, objavila je svoje istraživanje konsultantska kuća Mercer.

Beograd je od 209 zemalja obuhvaćenih istraživanjem, na 193.mestu, a jedina dva grada u regionu u kojima je život za strance jeftiniji u odnosu na glavni grad Srbije su Sarajevo i Skoplje.

Ovo istraživanje namenjeno je organizacijama i kompanijama koje žele da pošalju svoje zaposlene u druge zemlje na privremeni rad i nudi ekonomsku sliku zemlje u koju odlaze. Predmet istraživanja je preko 200 namirnica i usluga, od, kako kažu u Merseru, rentiranja stana, pa do cene šolje kafe. Istraživanje sprovedeno tokom marta ove godine.

Najjeftiniji grad za život za strance je Vindhoek u Namibiji, dok su najskuplji Hong Kong, Luanda i Cirih.

Izvor: Agencije
Previous Sve više ljudi u Srbiji se zadužuju u dinarima
Next Sirija: Žestoke borbe oko Alepa, opozicione snage pokušavaju slomiti opsadu grada

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Belorusija – raj za kriptovalute

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je liberalni zakon koji ukazuje na državnu podršku blokchainu i kriptovalutama.

Makroekonomija 0 Comments

MMF usvojio četvrtu i petu reviziju aranžmana sa Srbijom

Bord izvršnih direktora MMF-a zaključio je kombinovanu četvrtu i petu reviziju stend baj aranžmana koji ta institucija ima sa Srbijom, uz poruku da je ekonomski oporavak Srbije prevazišao očekivanja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Delhaize Srbija postao deo lanca Ahold Delhaize

Delhaize Srbija je današnjim spajanjem sa Ahold Delhaize postala deo novog međunarodnog trgovinskog lanca, čime je formirana jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply