Beograd strancima jedan od najjeftinijih gradova za život na svetu

Beograd strancima jedan od najjeftinijih gradova za život na svetu

Beograd se nalazi na gotovo samom začelju liste gradova najskupljih za život kada su stranci u pitanju, objavila je svoje istraživanje konsultantska kuća Mercer.

Beograd je od 209 zemalja obuhvaćenih istraživanjem, na 193.mestu, a jedina dva grada u regionu u kojima je život za strance jeftiniji u odnosu na glavni grad Srbije su Sarajevo i Skoplje.

Ovo istraživanje namenjeno je organizacijama i kompanijama koje žele da pošalju svoje zaposlene u druge zemlje na privremeni rad i nudi ekonomsku sliku zemlje u koju odlaze. Predmet istraživanja je preko 200 namirnica i usluga, od, kako kažu u Merseru, rentiranja stana, pa do cene šolje kafe. Istraživanje sprovedeno tokom marta ove godine.

Najjeftiniji grad za život za strance je Vindhoek u Namibiji, dok su najskuplji Hong Kong, Luanda i Cirih.

Izvor: Agencije
Previous Sve više ljudi u Srbiji se zadužuju u dinarima
Next Sirija: Žestoke borbe oko Alepa, opozicione snage pokušavaju slomiti opsadu grada

You might also like

Tema dana 0 Comments

Od 1. jula svi vozovi kreću sa Prokopa

Premeštanjem Železničke stanice u Beopgradu na Prokop završavamo projekat započet još sedamdesetih godina prošlog veka, o čemu su ugovor bivše gradske vlasti potpisale pre 10 godina, rekla je potpredsednica Vlade

Saxo Bank: Bitcoin do 60.000 dolara, a onda slom

Fed će izgubiti nezavisnost, evro će pasti na paritet sa dolarom, bitcoin će doživeti slom, a Tencent će preteći Apple, predviđa za 2018. godinu Saxo Bank u svojim tradicionalnim godišnjim

Telekomunikacioni S&P 500 indeks na ivici ukidanja

Talas spajanja, preuzimanja, pa na kraju i propasti telekomunikacionih kompanija u SAD-u od njihovog je S&P 500 berzanskog indeksa stvorio tek senku, pa se čak razmišlja o njegovom ukidanju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply