Zašto Aerodrom želi da kupi Sava Centar?

Zašto Aerodrom želi da kupi Sava Centar?

Koji su stvarni interesi Aerodroma “Nikola Tesla” da uđe u partnerstvo sa Sava Centrom, javnim preduzećem u dugovima u trenutku pred sopstvenu privatizaciju?

Preseljenje menadžmenta i administracije Aerodroma u Sava centar smanjilo bi troškove ali i povećalo prihode na osnovu širenja komercijalnih sadržaja, najavio je pre nekoliko dana v.d. direktora Aerodroma Saša Vlaisavljević.

Foto: wixstatic.com

Foto: wixstatic.com

Predloženi plan Aerodroma predviđa “bolje upravljanje, maksimalnu iskorišćenost postojećih kapaciteta i vraćanje regionalnog značaja Sava Centru, kao simbola kongresnog turizma u jugoistočnoj Evropi”, navodi se u odgovoru listu Politika.

Iz finansijskog izveštaja na APR-u iz 2014. godine, Sava Centar završio je godinu u minusu od 263 miliona dinara ali kod banaka nije bio prezadužen. Sava Centar nema dugoročne kredite, a pozajmice na kratak rok iznosile su svega 944.000 dinara, što je zanemarljivo. Ipak kratkoročne finansijske obaveze preduzeća iznosile su 579 miliona dinara, dug prema dobavljačima 225 miliona, dok je kompanija državi ostala dužna 114 miliona dinara za poreze i doprinose. Pozitivno je što je Sava Centar na računu imao 59 miliona dinara gotovine.

I sam Vlaisavljević, govoreći o budućim namerama, istakao je da su mesečni gubici Sava Centra oko 100.000 evra zbog čega bi Gradu velikodušno ponudili i svoj menadžment kako bi osigurali isplativost investicije.

Kovačević: Ne vidim ekonomsku logiku

Nije jasno zašto se Aerodrom odlučio na ovakav potez pred sopstvenu privatizaciju. Još nije poznato da li će država odlučiti da Aerodrom proda kroz privatizaciju ili nađe investitora za koncesiju.

Stiče se utisak da ne postoji interes da se očuva vrednost već da možda postoji cilj obaranja vrednosti te kompanije.

Foto: Milan Kovačević, politickiforum.org

Foto: Milan Kovačević, politickiforum.org

Analitičar Milan Kovačević ne vidi ekonomsku logiku u ovakvom postupku. Niti šta Aerodrom želi da postigne ulazeći u drugu vrstu poslovanja umesto da unapređuje svoje primarne poslove i tako poveća vrednost svoje kompanije.

“Oni već jesu delimično privatizovani jer četiri miliona ljudi ima akcije tog preduzeća, ali praktično njime upravljaju oni koje je delegirala izvršna vlast. Iz ovoga što se sada najavljuje stiče se utisak da ne postoji interes da se očuva vrednost već da možda postoji cilj obaranja vrednosti te kompanije”, kaže Kovačević.

Većinski vlasnik Aerodroma je država s udelom od 83,15 odsto dok ostatak drže mali akcionari, među kojima su i građani i zaposleni.

U nadležnom Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podržavaju planove menadžmenta beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla”, piše Politika.

Izvor: Politika.rs
Previous Oživljavanje projekta izgradnje Turskog toka izaziva strah u EU
Next Evropske berze pale na najniži nivo u poslednje dve nedelje

You might also like

Beogradska berza: Prvi nedeljni dobitak Belexa u 2017. godini

Nakon četiri vezane sedmice pada, beogradsko tržište akcija je zaustavilo silazni trend, istina, minornim oporavkom od 0,1%, mereno indeksom Belex15. Ova korpa najlikvidnijih akcija na tržištu, koja je prošle godine

Najvažnije vesti 0 Comments

Počinje Svetski ekonomski forum u Davosu

Počinje Svetski ekonomski forum u švajcarskom Davosu , koji će okupiti i ove godine svetske lidere političke i ekonomske elite, u uslovima geostrateških podela na više frontova, koje imaju dalekosežne

Najvažnije vesti 0 Comments

Izdavanjem stana turistima do tri puta veće zarade nego podstanarima

Vlasnici nekretnina u centralnim beogradskim zonama sve više se sele na periferiju, a svoje stanove ustupaju turistima, a razlog je i do tri puta veća zarada od mesečnog izdavanja podstanarima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply