Utvrđeni nedostaci u sve tri ponude za Galeniku, rok za ispravke 16. avgust

Utvrđeni nedostaci u sve tri ponude za Galeniku, rok za ispravke 16. avgust

Komisija za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za farmaceutsku kompaniju Galenika utvrdila je da dokumentacija koju su dostavila sva tri ponuđača sadrži određene nedostatke koji treba da budu ispravljeni najkasnije do 16. avgusta 2016, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

Kako se navodi, radi se o formalnim nedostacima i komisija je u skladu sa Uredbom o strateškom partnerstvu ostavila naknadni rok za njihovo ispravljanje.

“Po isteku navedenog roka, Komisija će pristupiti otvaranju finansijske ponude onih ponuđača koji budu dostavili dokumentaciju u skladu sa pravilima postupka strateškog partnerstva”, ističe se u saopštenju.

Podseća se da po konstatovanju urednosti dostavljene dopunske dokumentacije i otvaranja finansijskih ponuda, Komisija utvrđuje rang listu, a konačnu rang listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponuđača, dok pregovori sa prvorangiranim ponuđačem traju najduže 90 dana.

Tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u Galenici, po ceni od najmanje sedam miliona evra, objavljen je 4. aprila.

Ponude su dostavili Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

Izvor:Beta
Previous Facebook i dalje najpopularnija aplikacija za pametne telefone
Next Haški tribunal traži da Srbija promeni svoje zakonodavstvo i izruči radikale

You might also like

Kompanije 0 Comments

Firme će do 2020. u digitalizaciju godišnje uložiti 900 milijardi dolara

Preduzeća širom sveta žele na godišnjem nivou uložiti otprilike 5 % prihoda od digitalne prodaje na digitalizaciju.

Društvo 0 Comments

Domaćinstvima nedostajalo 1.100 dinara mesečno

Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u novcu i naturi iznosili su 62.492 dinara u prvom kvartalu ove godine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Dušan Vujović najavio reformu poreske uprave

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da se kreće sa reformom Poreske uprave, koja će imati 35 kancelarija širom Srbije i koja bi trebalo da postane organizovan sistem u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply