Ministarstvo privrede: Za lokalne puteve, škole i vrtiće 413 miliona dinara

Ministarstvo privrede: Za lokalne puteve, škole i vrtiće 413 miliona dinara

Ministarstvo privrede donelo je odluku da sa 413 miliona dinara podrži izvođenja radova na 32 projekata od značaja za lokalni i regionalni razvoj i standard građana u gradovima i opštinama širom Srbije.

Projekti, koji će se realizovati u okviru pograma Programa „Gradimo zajedno“, odnose se na izgradnju ili rekonstrukciju vrtića, škola, socijalnih i kulturnih ustanova i saobraćajnica, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ukupna vrednost investicija je veća od 966 miliona dinara, a Ministarstvu učestvuje u sufinansiranju 50 odsto vrednosti svakog projeta, dok lokalne samouprave obezbeđuju ostatak sredstava iz spostvenih budžeta.

Program „Gradimo zajedno“ Ministarstvo privrede realizuje zajedno sa Evropskom investicinom bankom i lokalnim samoupravama.

U prethodne tri godine u okviru ovog programa podržan je 41 projekat ukupne vrednosti 1.287.139.670 dinara, od čega je Ministarstvo privrede sufinansiralo projekate sredstvima kredita Evropske investicione banke sa više od 712 miliona dinara, a ostatak predstavlja učešće lokalnih samouprava.

Najveća ulaganja odnosila su se na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova, škola i vrtića što je uticalo na kvaliteta života stanovnika u lokalnim samoupravama, dodaje se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Haški tribunal traži da Srbija promeni svoje zakonodavstvo i izruči radikale
Next Siva pravna zona suda u Hagu: Novi pritisak na Srbiju

You might also like

Društvo 0 Comments

Izbeglice uzimaju poslove Austrijancima

Broj nezaposlenih u Austriji je porastao u martu pošto je dolazak azilanata u tu zemlju počela da beleži i statistika u okviru podataka o nezaposlenosti.

Društvo 0 Comments

Obrt od šverca 10 milijardi evra

Stručnjaci o uticaju sive ekonomije i utaja na privredu.

Društvo 0 Comments

Od 2020. biće potrebno posebno odobrenje za ulazak na teritoriju EU

Počev od 2020. godine, građani trećih zemalja, izuzetih iz viznog režima, u koje spadaju i Srbi, moraće da traže posebno odobrenje za ulazak na teritoriju EU.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply