Goran Vesić: Sledi rekonstrukcija gradića Pejton

Gradski menadzer Goran Vesić izjavio je da je u toku izrada plana detaljne regulacije kojim će se urbanistički rešiti prostor gradića Pejtona.

Vesić je najavio da bi to trebalo da bude gotovo do proleća sledeće godine, kada će početi njegova rekonstrukcija.

Podsetivši da se pre nekoliko meseci u Skupštini grada sastao sa zakupcima iz gradića Pejtona, Vesić je rekao da je tada definisano koje sve mere treba preduzeti kako bi on bio obnovljen i sačuvan.

“Pošto je vlasnik ovih objekata Grad Beograd, mi smo već ušli u proceš rešavanja imovinsko-pravnih odnosa. U Gradu je u toku izrada plana detaljne regulacije koji treba urbanistički da reši ovaj prostor, da se jednom zauvek predvidi namena koja sad postoji, a to je da gradić Pejton bude zanatski centar, jer po sadašnjim planovima ovo je ledina i ne postoji mogućnost da se obavlja takva delatnosti”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, to bi trebalo da bude gotovo do proleća sledeće godine, nakon čega će početi rekostrukcija samog gradića Pejtona.

Navodeći da će biti rekonstruisan u potpunosti, Vesić je istakao da će nakon toga gradić Pejton postati umetnička kolonija sa starim zanatima, sa ljudima koji će raditi nešto što će predstavljati “duh Vračara”.

“Verujem da će to biti nov život gradića Pejtona”, rekao je Vesić novinarima u gradiću Pejtonu, gde su Vračarci predstavom “Doček” Hleb teatra proslavili borbu za spas ovog prostora.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković je rekao da će, kada bude rekonstruisan, gradić Pejton biti umetnička kolonija, mesto koje će biti “biser, centar Beograda”.

“Ljudi koji budu dolazili u Beograd želeće prvo da posete umetničku koloniju gradića Pejton”, dodao je on.

Jedan od inicijatora očuvanja gradića Pejtona Tomislav Stojanović rekao je da se zajedno sa ostalim zanatlijama već 10 godina bori da on zaživi i postane ono što treba da bude, pravi umetničko-zanatski centar.

“To radimo na jedan zaista poseban način, tako što organizujemo koncerte, izložbe slika, književne večeri i pozorišne predstave”, rekao je Stojanović i zahvalio čelnicima Beograda što će problem gradića Pejtona biti rešen.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kina: Spajaju se rivalske kompaniji Uber i Didi
Next Neuspeli puč koštao Tursku ekonomiju 90 milijardi evra

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Javno nadmetanje za građevinsko zemljište u Novom Sadu 6. septembra

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu oglasila je prodaju građevinskog zemljišta namenjenog za izgradnju stambenih i objekta za sektor privrede.

Nekretnine 3 Comments

Rok plaćanja poreza na imovinu pomeren na 17. februar

Na ovogodišnjoj prvoj uplatnici poreza na imovinu iznos je isti kao prošlogodišnji, a zbog Dana državnosti, rok plaćanja pomeren je sa 15. na 17. februar.

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Sunčana dolina – novo stambeno naselje na Kosovu

U kosovskom Zvečanu, uskoro će se graditi naselje “Sunčana dolina”, na skoro 15 hektara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply