Beogradska berza: Solidan promet zahvaljujući obveznicama

Beogradska berza: Solidan promet zahvaljujući obveznicama

Nakon jučerašnjeg izuzetno skromnog prometa, danas je zabeležena solidna realizacija na Beogradskoj berzi od 174,4 miliona RSD (1,4 miliona EUR), u velikoj meri zahvaljujući državnim dužničkim hartijama. Indeks Belex15 zabeležio je rast od 0,2% na 639,3 poena.

Najprometnija akcija bio je beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) koji je zabeležio promet od 11,1 milion RSD, uglavnom na ceni od 1.000 dinara. Ovo je najveći dnevni promet ove hartije još od 20. aprila tekuće godine. Ova kompanija je danas saopštila da je tokom jula ostvarila rekordne rezultate, usluživši 4% više putnika nego u istom mesecu prošle godine, nakon što je u prvih šest meseci zabeležen pad broja putnika za 1,2%. Naftna industrija Srbije (NIIS) se zadržala na 610 RSD uz promet od 1,8 miliona RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) ojačao 1,4% na 1.248 RSD uz skromno trgovanje od 0,7 miliona RSD. Među prometnijim papirima bio je gornjomilanovački Metalac (MTLC) koji se zadržao na 1.400 RSD uz promet od 5,7 miliona RSD.

Uprkos nedavnom padu, akcije ovog holdinga od početka godine beleže dvocifrenu stopu rasta od 14,3%. Među prometnijim akcijama bio je i vranjski Alfa plam (ALFA) koji je registrovao promet od 0,7 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 31.000 RSD.

Državna obveznica RSO1499, denominovana u evrima, koja dospeva na naplatu 5. januara naredne godine zabeležila je promet od 1,2 miliona EUR uz prinos od 0,41%.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Inspekcija Poreske uprave kontroliše vikendom i van radnog vremena
Next Facebook i dalje najpopularnija aplikacija za pametne telefone

You might also like

Dogovor o sastanku u Dohi pogurao rast cena nafte

Cene nafte su danas povećale dobitke u azijskom trgovanju, posle dogovora ključnih proizvođača o održavanju sastanka u Dohi idućeg meseca na kom će razmotriti ograničavanje proizvodnje kako bi stabilizovali dugotrajan

Svetske berze 0 Comments

Veliki pad bitcoina nakon što su kineske vlasti pokrenuli istragu poslovanja platformi

Cene bitcoina pale su više od 30 odsto za dva dana, nakon što je Centralna banka Kine pokrenula proveru poslovanja svojih najvećih platformi za trgovanje bitcoinom.

Azijske berze pale, dolar stabilan

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu prethodnog dana, jer su ulagači suzdržani zbog eskalacije trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply