Brexit tera Ford iz Britanije

Brexit tera Ford iz Britanije

Zbog predviđanja da će ih posledice Brexita koštati jednu milijardu, kompanija Ford razmišlja o zatvaranju svoje dve preostale fabrike u Velikoj Britaniji kako bi pokrili te troškove.

Fabrike se nalaze u gradovima Dagenham i Bridžend, gde je većina stanovništva glasala za izlazak, a proizvode motore za Ford automobile. Motori se izvoze u EU, gde se vozila sastavljaju, a mnoga od njih se onda vraćaju i prodaju u Britaniji.

Ove dve fabrike zapošljavaju oko 3.800 ljudi, koji bi ovim potezom Forda mogli izgubiti posao.

Finansijski direktor Forda Bob Shanks je rekao da je Brexit već koštao Ford oko 60 miliona, a da se očekuje da će ukupna šteta za ovu godinu biti 200 miliona.

Izvor: Agencije
Previous Nepoznata firma kupila domen za 135 miliona dolara
Next Evropske berze: Bankarski sektor pritisnuo berze

You might also like

Društvo 0 Comments

NSZ: Raspisan javni poziv za dodelu subvencija pri zapošljavanju i samozapošljavanju

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je danas javne pozive za dodelu subvencija za samozapošljavanje, za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima, kao i za

Tim Cook: Nama kazna, Evropi otkazi

Šef kompanije Apple Tim Cook napisao je, nakon što je izrečena najveća poreska kazna ikad, pismo korisnicima u kom poručuje da odlukom EK stradati radna mesta.

Industrija 0 Comments

Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih 14 zavisnih preduzeća.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply