Beogradska berza: Skok Komercijalne banke, pad Philip Morris-a

Beogradska berza: Skok Komercijalne banke, pad Philip Morris-a

Jedan od najslabijih trgovačkih dana je za nama, sa izuzetno niskom ukupnom realizacijom u trgovanju u visini od 3,7 miliona RSD (29,9 hiljada EUR).

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 je zabeležio je blagi rast vrednosti od 0,5% na 637,95 poena.

Nijedna hartija sa listinga nije dostigla promet od 1 milion RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) zabeležio je realizaciju od 0,7 miliona RSD, po prosečnoj ceni od 1.233 RSD, što predstavlja blagi pad od 0,2% u odnosu na prethodno trgovanje.

Naftna industrija Srbije (NIIS) registrovala je promet od svega 0,4 miliona RSD, uz pad cene od 0,8% na 610 RSD. Najveća domaća banka pod kontrolom države, Komercijalna (KMBN), zadržala je pozitivan trend ojačavši danas skoro 6% na 1.690 RSD, uz minornu realizaciju.

Najveći pad cene ostvarile su prioritetne akcije Philip Morris-a (DIINPB), u visini od 7,2% na 1.903 RSD, dok je Galenika Fitofarmacija (FITO) oslabila 2,3% na 2.806 RSD uz nevelike realizacije. Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) u padu je već treći uzastopni dan, akcija je danas oslabila 0,3% na 997 RSD uz izuzetno nisku realizaciju. Akcije Čelik, Bački Jarak (CEBJ), u blok transakciji beleže promet od nepuna 2 miliona RSD po ceni od 2.100 RSD.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous WhatsApp ne briše u potpunosti izbrisane razgovore
Next John Hardy: Očekivani rast jena paravan, sledeće nedelje minska polja rizičnih događaja

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Azijske berze: Berze porasle, dolar ojačao

Na azijskim berzama u petak su cene akcija porasle jer su ublaženi strahovi ulagača od mogućeg izlaska Britanije iz Evropske unije, no berzanski su indeksi i dalje u minusu na nedeljnom nivou.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Trumpova pobeda izazvala skok indeksa

Na Wall Streetu su u sredu berzanski indeksi skočili više od 1 odsto, nakon velikog preokreta u kojem su nadoknadili prvbitne oštre gubitke izazvane neočekivanom pobedom Donalda Trumpa na američkim

Metalac najavio dividendu od 155 dinara i raspodelu akcija iz dobiti

Nadzorni odbor gornjomilanovačkog Metalca sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. maj, predloživši da se akcionarima odobri isplata dividende u bruto iznosu od 155 dinara što na trenutnoj ceni daje

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply