Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina je zabranila rad 243 ruske kompanije na svojoj teritoriji zbog njihove saradnje sa preduzećima na teritoriji Donbasa koji nije pod kontrolom Kijeva, saopštila je u petak pres služba Ukrajinske službe bezbednosti.

“Prema materijalima Ukrajinske službe bezbednosti, obustavljene su ekonomske aktivnosti 243 ruske kompanije”, navodi se u saopštenju pres službe, a prenosi ruska agencija Tas s.

Ruske kompanije koje sarađuju sa Ukrajinom u skladu sa zakonom nisu predmet ekonomskih sankcija koje je uveo ukrajinski predsednik Petro Porošenko, dodaje se u saopštenju.

“Zvanični Kijev veruje da će ukrajinski proizvođači moći da potpuno nadomeste uvoz od ruskih kompanija koje su dobile zabranu”, navodi se u saopštenju.

Dekretom ukrajinskog predsednika iz septembra 2015. godine uvedene su specijalne ekonomske i restriktivne mere protiv 388 pojedinaca, među kojima su ruski državljani, političari, direktori, novinari i stanovnici Donbasa, ali i sankcije protiv 105 pravnih lica, prenosi ruska agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Rast američke privrede u drugom kvartalu slabiji od očekivanog
Next Priština: Više od 40 osoba povređeno u stampedu posle pucnjave

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Deo korejskog Doosan Engineeringa preuzima GE

Preuzimanje vredno 250 miliona dolara General Electric će povećati kapacitete za projektovanje i proizvodnju generatora pare, koji se koriste za poboljšanje efikasnosti elektrana, rekao je u intervjuu izvršni direktor GE-ovog

Kompanije 0 Comments

OPEC ne želi cenu nafte veću od 60 dolara?

Saudijska Arabija i nekoliko drugih najvećih proizvođača, poput UAE, Kuvajta i Katara, žele cenu nafte oko 60 dolara po barelu do kraja ove godine, navodi Reuters pozivajući se na nekoliko

Kompanije 0 Comments

Lego obeshrabruje potrošače da kupuju njihove proizvode

Poslovni uspeh najprofitabilnijeg proizvođača igračaka u svetu bio je toliko veliki da je danska kompanija učinila nešto neobično za tržište.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply