Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije zbog njihove saradnje sa Donbasom

Ukrajina je zabranila rad 243 ruske kompanije na svojoj teritoriji zbog njihove saradnje sa preduzećima na teritoriji Donbasa koji nije pod kontrolom Kijeva, saopštila je u petak pres služba Ukrajinske službe bezbednosti.

“Prema materijalima Ukrajinske službe bezbednosti, obustavljene su ekonomske aktivnosti 243 ruske kompanije”, navodi se u saopštenju pres službe, a prenosi ruska agencija Tas s.

Ruske kompanije koje sarađuju sa Ukrajinom u skladu sa zakonom nisu predmet ekonomskih sankcija koje je uveo ukrajinski predsednik Petro Porošenko, dodaje se u saopštenju.

“Zvanični Kijev veruje da će ukrajinski proizvođači moći da potpuno nadomeste uvoz od ruskih kompanija koje su dobile zabranu”, navodi se u saopštenju.

Dekretom ukrajinskog predsednika iz septembra 2015. godine uvedene su specijalne ekonomske i restriktivne mere protiv 388 pojedinaca, među kojima su ruski državljani, političari, direktori, novinari i stanovnici Donbasa, ali i sankcije protiv 105 pravnih lica, prenosi ruska agencija.

Izvor:Tanjug
Previous Rast američke privrede u drugom kvartalu slabiji od očekivanog
Next Priština: Više od 40 osoba povređeno u stampedu posle pucnjave

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Preduzeće Banini prodato za 15 miliona evra, 500 radnika ostaje na radnim mestima

Kompanija Jafa iz Crvenke danas je na aukciji kupila kikindsko preduzeće Banini u stečaju, po početnoj ceni od 15 miliona evra.

Geopolitika 0 Comments

SAD i Južna Koreja postavljaju antiraketni štit prema S.Koreji, Kina i Rusija uznemirene

Kina i Rusija osudile su danas najavljeno raspoređivanje američkog antiraketnog sistema u Južnoj Koreji, ocenivši da će on “ozbiljno narušiti ” regionalnu bezbednost i da bi mogao da ima “nepopravljive

Kompanije 0 Comments

Tesco plaća 130 miliona funti zbog zbog račununovodstvene prevare

Britanski maloprodajni gigant Tesco platiće kaznu od 129 miliona funti (162 miliona dolara) u sklopu nagodbe vezane uz istragu tužilaštva zbog računovodstvenih prevara iz 2014. godine, saopšteno je u utorak iz

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply