Veliki skok prihoda i profita kompanije Alphabet

Veliki skok prihoda i profita kompanije Alphabet

U drugom kvartalu ove godine, matična kompanija Googlea, Alphabet, ostvarila je prihode od 21,5 milijardi dolara, što je za 21 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Istovremeno, profit je povećan za 24 odsto zahvaljući rastu oglašavanja na mobilnim uređajima.

Profit Alphabeta je, prema juče objavljenom izveštaju o poslovanju, dostigao u drugom tromesečju ove godine 4,88 milijardi dolara, što je za 43 odsto više u odnosu na 3,93 milijarde iz istog lanjskog kvartala, izveštava agencija AFP.

Finansijska direktorka Alphabeta Ruth Porat ocenila je postignute rezultate “sjajnim”, navodeći da su oni “odraz uspešnog investiranja tokom mnogih godina u brzorastuće oblasti kao što su mobilni i video segment”.

Akcije Alphabeta su posle objave poslovnih rezultata skočile za 5,6 posto u trgovanju nakon isteka radnog vremena berze.

foto: mql5.com

foto: mql5.com

Ogranak Googlea je proizveo gotovo sav prihod, sa iznosom od 21,3 milijarde dolara, i operativnu dobit od 6,9 milijardi dolara. Prihod Googlea od oglašavanja iznosio je 19,1 milijardi dolara, pri čemu je broj oglasa, ili plaćenih “klikova”, skočio za 29 odsto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pored Googlea, koji obuhvata i internet pretražilvac i YouTube, i ostali poslovni delovi Alphabeta, koji uključuju druge online servise i projekte u eksperimentalnoj fazi, beleže poboljšanja.

Poslovni ogranak Other Bets ostvario je prihod od 185 miliona dolara, ili za 150 odsto veći na godišnjem nivou, ali je ipak uknjižio operativni gubitak u minulom tromesečju od 859 miliona dolara, što je posledica velikih ulaganja u nove projekte.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Građani u junu trošili 6,3 odsto više
Next Alibaba Group ulaže u eSports 150 milona dolara

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Imovina kikindske firme Prima Produkt na prodaji

Na prvoj prodaji na doboš imovine kikindskog preduzeća “Prima prudukt” u stečaju, čija je procenjena vrednost 1,205 milijardi dinara, ponuđenu u delovima u 11 celina, podnete su ponude za kupovinu

Kompanija Xiaomi početkom februara izbacuje novi model telefona Mi 6

Novi flagship, Xiaomi Mi 6 bi se u prodaji mogao službeno pojaviti 6. februara, što je praktično mesec dana pre MWC 2017 sajma u Barceloni.

Kompanije 0 Comments

Samsung plaća 11,6 miliona dolara Huawei-u zbog povrede patenata

Sud u Kvanžou naredio je Samsungu da zbog povrede patenata kompaniji Huawei plati 11,6 miliona dolara. Ova suma predstavlja odštetu Huawei-u za korišćenje 4G licence za 20 uređaja, među kojima

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply