Otvorene ponude za Galeniku, izveštaj o dokumentaciji 2. avgusta

Otvorene ponude za Galeniku, izveštaj o dokumentaciji 2. avgusta

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da su danas otvorene tehničke ponude za privatizaciju Galenike i da su prijave tri ponuđača dostavljene blagovremeno u skladu sa propisanim uslovima.

Ponudu su dostavile kompanije Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S.A. iz Brazila i Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije.

S obzirom da su na današnjoj sednici Komisije nadležne za sprovođenje postupka strateškog partnerstva za Galeniku otvorene samo koverte koje sadrže podatke o ponuđačima, Ministarstvo navodi da će se u najkraćem roku pristupiti oceni i analizi dostavljene dokumentacije.

Najavljeno je da će na sledećoj sednici Komisije, zakazanoj za utorak 2. avgust 2016. godine, biti predstavljen izveštaj o pristigloj dokumentaciji sva tri ponuđača.

Kako navode, finansijska ponuda ponuđača će biti otvorena kada bude zaključeno da je sva dokumentacija dostavljena u skladu sa pravilima postupka strateškog partnerstva.

Ponude za strateško partnerstvo će biti rangirane tako da će prednost imati onaj ponuđač koji ponudi zaposlenje za najveći broj radnika u Galenici.

Uzeće se u obzir i ponudjeni iznos dokapitalizacije te kompanije za 25 odsto kapitala i prihod Srbije prilikom prodaje kapitala Galenike nakon isteka strateškog partnerstva.

Konačnu rang listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponuđača, a pregovori sa prvorangiranim traju najduže 90 dana.

Tender za izbor strateškog partnera za Galeniku koji će dokapitalizacijom steći vlasništvo od 25 odsto u Galenici, po ceni od najmanje sedam miliona evra, objavljen je 4. aprila.

Izvor:Beta
Previous PKB povukao akcije sa berze, grad Beograd još uvek vlasnik Kombinata
Next PIO: Od avgusta veće osnovice osiguranja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Poljski LOT kupuje Croatia Airlines

Poljska avio–kompanija LOT pregovara o kupovini Croatia Airlines.

Kompanije 0 Comments

Budući vlasnik Galenike će morati da zadrži između 700 i 900 radnika

Kako su naveli u Ministarstvu, trenutno se razmatra minimalan broj radnika koje bi kupac morao da zadrži.

Društvo 0 Comments

Banke pooštrile uslove za dozvoljeni minus

Da bi dobili dozvoljeni minus od banaka ovih dana je potrebno da potpišete bar deset dokumenata. Tako je i sa karticama ili kreditima pa neke banke pri odobravanju zahtevaju i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply