Milijardu dolara srpskoj privredi od kompanije Air Serbia

Milijardu dolara srpskoj privredi od kompanije Air Serbia

Prognoze britanske konsultantske kuće “Oxford iconomics” pokazuju da će u 2016. avio-kompanija Air Serbia podržati 100.000 radnih mesta u Srbiji.

Navodi se i da će kompanija doprineti i privredi sa milijardu dolara.

Kako je saopštila ta avio-kompanija, Air Serbia će omogućiti zaposlenje za 13.230 ljudi i doprineti srpskoj privredi sa 210 miliona dolara obavljajući svoju osnovnu delatnost, koja podrazumeva i potrošnju goriva, troškove održavanja i rad sa domaćim dobavljačima.

Air Serbia je, kako navode, direktno zaslužna za 1.650 radnih mesta u Srbiji, indirektno podržava 5.450 radnih mesta kroz nabavku proizvoda i usluga, kao i 6.130 dodatnih radnih mesta koje podržavaju zaposleni Air Serbije kroz domaću potrošnju.

aerodrom-nikola-tesla1

Studija predviđa da će tokom 2016. godine aviokompanija u Srbiju dovesti gotovo 550.000 stranih posetilaca, uglavnom iz Evrope i Severne Amerike, čija će potrošnja na smeštaj, hranu, rekreaciju i druge aktivnosti vezane za turistički boravak ukupno iznositi 810 miliona dolara, što će podržati 87.000 radnih mesta.

Oxford iconomics je procenio da će vrednost ekonomske koristi koja nastaje kao posledica unapređenih vazdušnih veza između Srbije i ostatka sveta, usled poslovne delatnosti Air Serbije, ove godine iznositi 640 miliona dolara, što predstavlja 1,7 odsto nacionalnog BDP-a i odgovara broju od 33.250 radnih mesta.

Air Serbia je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbijem, naslednik Jat airwaysa, u oktobru 2013. godine.

Izvor: Agencije
Previous Kina: Sve učestalije krađe cigli iz Kineskog zida
Next Sprema se izmena propisa o oporezivanju vozila

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Lukoil prodaje rafinerije u Evropi

Lukoil bi mogao prodati aktive u Evropi, pod pritiskom vlasti iz pojedinih članica Evropske unije izjavio je direktor ruske naftne kompanije Vagit Alekperov u intervjuu za televiziju RBC.

Kompanije 0 Comments

NBS oduzela dozvolu za rad Jugobanci iz Kosovske Mitrovice

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) doneo je rešenje o oduzimanju dozvole za rad Jugobanci Kosovska Mitrovica.

Najvažnije vesti 0 Comments

EPS u akcionarsko društvo, prodaja manjinskog paketa

Restruktuiranje Elektroprivrede Srbije (EPS) je u toku, a počelo je i procenjivanje imovine, koje će trajati do februar naredne godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply