Alibaba Group ulaže u eSports 150 milona dolara

Alibaba Group ulaže u eSports 150 milona dolara

Alibaba Group je marta ove godine najavio prodor u eSports sa turnirima vrednim oko 3,7 miliona dolara, a pre dva dana je potpisan ugovor o “ekskluzivnom strateškom partnerstvu”, čime je preduzet drugi korak ka ulasku Alibabe u eSports.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, obe strane će težiti ka tri zajednička cilja koje žele da postignu za eSports. Cilj obe strane je organizacija turnira na najvišim nivoima koji će biti dostupni kako amaterskim, tako i profesionalnim eSports igačima. Obe strane žele da ulože vreme, resurse i znanje u cilju priznavanja eSports takmičenja kao pravog sporta i stavljanje u rang sa ostalim sportovima.

Na kraju, obe strane će raditi na snažnjenju novog World Electronic Sports Games (WESG) koji startuje ove godine i čija je uloga da bude naslednik čuvenog WCG-a. IeSF ima iza sebe 7 godina iskustva i razgranatu eSports organizacionu infrastrukturu u 47 zemalja članica, dok će Alibaba uložiti resurse kako bi osigurala podršku za ovaj i ostale zajedničke projekte.

Na konferenciji je obelodanjeno da će ukupna ulaganja Alibabe u eSports biti oko 1 milijarde juana (što je oko 150 miliona dolara). Ova sredstva će ići za podršku u organizaciji eSports događaja i nagradne fondove (prvi WESG se održava ove zime sa nagradnim fondom od oko 5,5 miliona dolara), ali je cilj u skorijoj budućnosti i da se krene sa izgradnjom specijalnih eSports stadiona širom Kine.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Veliki skok prihoda i profita kompanije Alphabet
Next Srbija: Skok industrijske proizvodnje 6,1 odsto

You might also like

IT

Direktor Snapchata prošle godine zaradio 638 miliona dolara

Akcije Snapa su u februaru po prvi put od jula narasle iznad svoje inicijalne ponude akcija vredne 17 dolara.

Industrija

Neuspešna prodaja Majevica holdinga iz Bačke Palanke

Ministarstvo privrede Srbije progasilo je za neuspešnu prodaju kapitala preduzeća Majevica holding iz Bačke Palanke jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Kompanije

Novi tender ili postepeno ulaganje u “Sava centar”?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas „Sava centar” i razgovarao sa zaposlenima i predstavnicima sindikata o poslovanju i planovima za budućnost.