Slaba prodaja na stranim tržištima koči prihode Coca-Cole

Slaba prodaja na stranim tržištima koči prihode Coca-Cole

Prihode američke Coca-Cole u protekom tromesečju zauzdali su posustala globalna ekonomija, veća i zdravija konkurencija te previranja na valutnim tržištima, pokazali su finansijski izveštaji jedne od najvećih američkih kompanija

Neto dobit u drugom je tromesečju 2016. godine prema istom razdoblju prošle godine uvećana 10,9 odsto, na 3,45 milijardi dolara. Jačanju dobiti pripomogli su niži porezi i niži ekstra troškovi, tumače u kompaniji.  No, neto prihodi su im pali u svim regijama izuzev Severne Amerike, pa su Coca-Colini neto prihodi u drugom kvartalu na godišnjem nivou smanjeni za 5,1 odsto, na 11,5 milijardi dolara, pokazali su izveštaji objavljeno u sredu. 

Predsednik i izvršni direktor Muhtar Kent u saopštenju navodi da je kompanija suočena s izazovima većinom na tržištima u nastajanju, gde Coca-Cola u svome vlasništvu ima poslovanje s punionicama.

“U tim međunarodnim poslovnim operacijama, gde su se spoljne nepovoljne kretnje pokazale ozbiljnijima nego što se prvobitno procenjivalo, preduzimamo akcije preispitivanjem lokalnih tržišnih inicijativa gde se pokaže potreba i ustrajanjem na našim naporima usmerenim podupiranju produktivnosti”, poručeno je u saopšenju.

Takođe, u američkom divu procenjuju da bi organski prihodi u ovoj godini trebali porasti za oko tri odsto, no da će biti pogođeni troškovima akvizicija, prodajama i strukturnim prilagođavanjima, kao i valutnim izazovima.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Facebook: U drugom kvartalu skočio neto profit 186 odsto
Next Kanadska kompanija želi sumpornu kiselinu iz RTB-a Bor

You might also like

Zemljište

Nemačka kompanija “Tönnies” dobila 2.420 hektara u Zrenjaninu

Nemačka mesna industrija “Tönnies” dobila je dozvolu od lokalne samouprave grada Zrenjanina za zakup 2.420 hektara državnog obradivog zemljišta.

Energetika i naftna industrija

Toshiba preuzima britanske nuklearne projekte

Kako je izvestio američki portal ‘Power Engineering International’, japanska grupa Toshiba je najavila kako od francuske energetske firme Engie želi otkupiti 40% udela u operatoru predviđenog nuklearnog projekta NuGen.

IT

Amazon planira otvaranje 100.000 radnih mesta u SAD-u

Internet gigant Amazon, specijalizovan za prodaju otvoriće u narednih 18 meseci 100.000 novih radnih mesta u SAD-u, saopšteno je danas iz te kompanije.