Skok profita Samsunga i LG-ja

Skok profita Samsunga i LG-ja

Solidna prodaja smartfona i agresivno rezanje troškova su doprineli boljem neto profitu južnokorejske elektronske kompanije Samsung elektroniks u drugom kvartalu, nego što je očekivano.

Neto profit Samsunga je u drugom kvartalu iznosio 5.850 milijardi vona (5,2 milijarde dolara), što je za 1,7 odsto više u odnosu na prošlu godinu i blago iznad očekivanja analitičara, prenosi agencija France presse.

Profit iz poslovanja je porastao za gotovo 18 odsto, na 8.100 milijardi vona, što je, kako navodi francuska agencija, odraz značajnog smanjenja troškova u oblasti reklamiranja mobilnih uređaja. Stručnjaci procenjuju da je Samsung, najveći svetski proizvođač smartfona, prodao oko 26 miliona jedinica telefona “S7” od njegovog puštanja u prodaju u martu.

Samsungovo odeljenje za proizvodnju mobilnih telefona ima najveći udeo u poslovanju kompanije, ali i odeljenje za proizvodnju televizora beleži dobre rezultate.

Druga južnokorejska kompanija LG elektronics je, takođe, prijavila značajno povećanje neto profita u drugom tromesečju, pošto je snažna prodaja kućnih uređaja i televizora neutralisala pad prodaje LG-ovih smartfona. Neto profit kompanije je u periodu april-jun iznosio 268,5 milijardi vona (238,5 miliona dolara), što je za 18,6 odsto više u odnosu na isti period lani i za 36 odsto više u odnosu na prethodni kvartal, navodi se u saopštenju kompanije sa sedištem u Seulu.

Profit iz poslovanja je, na godišnjem nivou, porastao za čak 140 odsto, na 584,6 milijardi vona, dok je prodaja porasla za šest odsto na 14.000 milijardi vona.

Izvor: Tanjug
Previous Beogradska berza: Rast četvrti dan zaredom, promet 8,7 miliona RSD
Next Karići planiraju izgradnju "Tesla grada" u Beogradu i stanove za 500 evra po kvadratu

You might also like

Kompanije 0 Comments

PKB prelazi u državno vlasništvo

Akcije Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) koje su u vlasništvu Grada Beograda biće prenete na državu, odlučeno je na sednici tog preduzeća, a prenosi Blic.

Kompanije 0 Comments

HBIS ulaže 150 miliona evra u smederevsku Železaru do juna 2020.

Direktor kompanije HBIS Srbija Song Sihai kaže da će ovogodišnja proizvodnja u smederevskoj Železari dostići nivo od 1,8 miliona tona, a proizvodnja odlivenih čeličnih slabova nivo od 1,7 miliona tona.

Kompanije 0 Comments

Aptiv zapošljava 2000 ljudi u Leskovcu

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je sredu (27. jula 2018) sastanak sa predstavnicima kompanije Aptiv koja gradi fabriku u Zelenoj zoni, piše portal Dnevnik Juga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply