Programeri: Aplikacije iOS-a mnogo profitabilnije od Androidovih

Programeri: Aplikacije iOS-a mnogo profitabilnije od Androidovih

Android operativni sistem je, po pitanju tržišne zastupljenosti, na prvom mestu, jer ima udeo od oko 85 posto, ali kad je reč o profitu, prvo mesto pripada iOS operativnom sistemu, od kojeg značajnu korist imaju i sami developeri, pokazuju podaci App Annie.

Naime, ako ste developer koji posluje s Apple-om, tad zarađujete od identične aplikacije dvostruko više nego prilikom poslovanja s Google-om. Tačnije, Apple je zahvaljujući App Store-u podelio developerima neverovatnih 50 milijardi američkih dolara od druge polovine 2007. pa sve do danas. Ili, još bolje, Appleu je trebalo 6,5 godina da stigne do prvih 25 milijardi i samo 18 meseci da stigne do drugih 25 milijardi i zaokruži zaradu developerima na 50 milijardi.

Google je sa svojim Google Play podelio dvostruko manje od 2009. pa sve do danas, a razlika se ne smanjuje. Naime, u drugom kvartalu ove godine, App Store beleži i dalje stopostotnu prednost, bez obzira što isto toliku prednost ima Google Play po pitanju preuzimanja aplikacija. Jasno je već po tome da Apple-ovi korisnici troše mnogo više novca, što i ne čudi, a prepoznao je još 2014. Benedict Evans.

Tad je rekao da Android prednost na svetskom tržištu može zahvaliti odličnoj prodaji u slabije razvijenim zemljama gde često ljudi nemaju kreditne kartice, a Google s operaterima nije dogovorio pravi način naplate kroz račun za mobilni. Osim toga, Android pametni telefoni u proseku koštaju oko 300 dolara, a iPhone oko 600 dolara pa ne čudi da oni koji kupuju nešto tako skupo češće troše na aplikacije. Samim time developeri češće prvo predstave aplikacije na App Store, a tek nakon tog na Google Play, s tim da tamo dolaze verzije prepune oglasa jer treba nekako naplatiti proizvod i uslugu kad već ne ide direktnim naplaćivanjem od strane korisnika.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous EBRD očekuje dalji rast turizma u regionu jugoistočne Evrope
Next Ulagači na Wall Streetu na oprezu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Samsung: Šteta od opoziva Note-a 7 će koštati milijardu dolara

Samsung je od početka prodaje na azijskom i američkom tržištu ukupno isporučio oko 2,5 miliona primeraka novog Galaxy Notea 7, da bi nakon što je na površinu isplivao problem s

Kompanije 0 Comments

Samsung: Skidanje velikih fajlova najnovijim 5G bežičnim ruterom za nekoliko minuta

Prema rečima stučnjaka, od trenutka kada 5G tehnologija bude globalno rasprostranjena, brzina internet konekcije biće dovoljna da za nekoliko minuta preuzmemo 4K filmove, igrice i softver, prenosi Business Insider.

Kompanije 0 Comments

Google prestigao Apple i postao najvredniji svetski brend

Prema godišnjem izveštaju objavljenom u sredu Google je prestigao Apple i sklonio ga s vrha lestvice najvrednijih svetskih brandova, javlja agencija DPA.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply