Pošta Srbije zaradila 1,59 milijardi dinara

Pošta Srbije zaradila 1,59 milijardi dinara

U prvih šest meseci Pošta Srbije je imala neto dobit od 1,59 milijardi dinara.

Poslovni prihodi Pošta iznosili su 12,14 milijаrdi, a rаshod 10,38 milijаrdi dinara, dok su troškovi smanjeni za 12 odsto u odnosu na plan za ovu godinu, navedeno je u izveštaju o poslovanju preduzeća u prvom polugodištu koji je danas usvojio Nadzorni odbor.

Kako je istaknuto, ti rezultati su ostvareni zahvaljujući novim proizvodima i uslugama, menjаčkim poslovima, uslugаma međunаrodne poštаnske uputnice, prodаjom sudskih tаksenih mаrаkа, logističkim uslugama i uslugama post-ekspresа.

“Projekat elektronske trgovine se privodi kraju i očekuje se puštanje u punu funkciju, kao i lanac od 100 poštanskih prodavnica u poštama širom Srbije”, najavile su Pošte.

Direktor Pošta Srbije Milan Krkobabić je rekao da dobri poslovni rezultati obavezuju radnike tog preduzeća da rade još više kako bi Pošta očuvala lidersku poziciju.

Izvor: Agencije
Previous Cene nafte i dalje blizu dna
Next Beogradska berza: Rast četvrti dan zaredom, promet 8,7 miliona RSD

You might also like

Google zabranio aplikacije za rudarenje kriptovaluta

Prošlog meseca došlo je do promena pravila na Appleovim trgovinama aplikacija za iOS i Mac uređaje, prema kojima se na ovim službenim trgovinama više neće smjeti nalaziti aplikacije koje za

Kompanije 0 Comments

Komunalnim preduzećima 500.000 građana kasni sa plaćanjem računa

Sve bolju naplatu beleže EPS i ostala komunalna preduzeća, ali se procenjuje da pola miliona potrošača kasni u plaćanju, a trećina njih ima i višegodišnja dugovanja.

Oppenheimer predviđa crne dane za Apple i iPhone

Apple i njihov iPhone čekaju crni dani, od kojih se godinama neće oporaviti, smatra analitička kuća Oppenheimer.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply