Kanadska kompanija želi sumpornu kiselinu iz RTB-a Bor

Kanadska kompanija želi sumpornu kiselinu iz RTB-a Bor

Tim Daniels, predsednik kanadske firme “Erin Ventures” izjavio je da je ta kompanija zainteresovana za kupovinu sumporne kiseline iz Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Daniels je rekao da je “Erin Ventures” angažovana na jednom projektu vezanom za preradu borata i proizvodnju borne kiseline u blizini Raške i da im je za to neophodna sumporna kiselina, prenosi glasilo RTB-a “Kolektiv”.

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski rekao je da je sa povećanjem proizvodnje u novim metalurškim pogonima RTB biti viška sumporne kiseline i izrazio nadu da će se postiči dogovor o ekonomskoj saradnji.

“Erin Ventures” je rudarska kompanija koja učestvuje u projektima u Srbiji još od 1996. godine. Do sada su u Srbiji već završili jedan projekat vredan 85 miliona dolara i obezbedili radna mesta za 150 ljudi.

Izvor: Agencije
Previous Slaba prodaja na stranim tržištima koči prihode Coca-Cole
Next Evropske berze: Ulagači oprezni, poslovni rezultati anemični

You might also like

Kompanije

RWE u Britaniji gasi 2.400 radnih mesta

Nemački energetski gigant RWE potvrdio je pad profita i u 2016. Njegova britanska filijala za isporuku električne energije planira ukidanje 2.400 radnih mesta.

Kompanije

Propao pokušaj preuzimanja Stade

Investicioni fondovi Bain Capital i Cinven nisu uspeli da prikupe dovoljan broj akcija u postupku preuzimanja nemačkog generičkog farmaceuta, Stada, saopštila je ova kompanija.

Kompanije

Preko 50 kompanija traga za rudama u Srbiji

Prostor Balkana je sve atraktivniji za geološka istraživanja, a samo u Srbiji za raznim rudama traga preko 50 kompanija, od kojih je polovina sa stranim kapitalom.