Facebook: U drugom kvartalu skočio neto profit 186 odsto

Facebook: U drugom kvartalu skočio neto profit 186 odsto

U drugom kvartalu 2016. godine neto dobit Facebooka skočila je za 186 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Neto profit Facebooka dostigao je u drugom tromesečju 2,05 milijardi dolara u poređenju sa 715 miliona dolara iz istog lanjskog kvartala, potukavši prognoze najvećeg dela analitičara, prenosi agencija France presse.

Uz rast baze aktivnih korisnika na 1,7 milijardi ljudi na kraju drugog kvartala, što je 15 odsto više nego godinu dana ranije, Facebook je zabeležio 59-procentno povećanje ukupnih prihoda na 6,4 milijarde dolara, uglavnom od online oglašavanja.

Prihodi od oglašavanja porasli za 63 posto, na 6,24 milijarde dolara, pri čemu su najviše skočili prihodi od reklama na mobilnim uređajima, koji sada čine oko 84 odsto ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana iznosili 76 procenata.

Foto: kurir.mk

Foto: kurir.mk

Akcija Facebooka vinula se za 6,3 odsto u kasnom trgovanju po završetku radnog vremena, na rekordnih 131,40 dolara, što je trostruko više u odnosu na cenu na inicijalnoj ponudi akcija (IPO) 2012. godine.

“Naša gupacija i poslovanje zabeležili su još jedan dobar kvartal. Posebno smo zadovoljni napretkom u video području, jer se krećemo prema svetu u kojemu će video biti u centru svih naših usluga”, naveo je saopštenju osnivač i generalni direktor Facebooka, Mark Zuckerberg.

Izvor: Tanjug
Previous Sirija: Uspostavljeni koridori za civile i borce koji žele napustiti Alepo
Next Slaba prodaja na stranim tržištima koči prihode Coca-Cole

You might also like

Industrija 0 Comments

Galenika Fitofarmacija nastavlja rast profitabilnosti

Zemunski proizvođač pesticida i drugih preparata za zaštitu bilja, Galenika Fitofarmacija, objavio je blagi rast prihoda i skok profitabilnosti za prvih šest meseci tekuće godine.

Industrija 0 Comments

Veliki gubitak naterao predsedinka kompanije Toshiba da podnese ostavku

Predsednik kompanije Toshiba, Shigenori Shiga, podneo je ostavku samo nekoliko sati nakon što je kompanija bila prisiljena da odloži otkrivanje detalja o gubitku više od milijardu dolara.

Kompanije 0 Comments

Francuska razmatra tužbu protiv Fiat Chrusler-a zbog prevelike emisije štetnih gasova

Francuski istražitelji su najavili mogućnost pokretanja tužbe protiv automobilske kompanije Fiat Chrysler zbog prekomerne emisije azot oksida u nekim njihovim dizel motorima, objavila je vlada u ponedeljak.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply