Srbija: Fiat Chrysler ostaje najveći izvoznik, Philip Morris ostvario veliki skok

Srbija: Fiat Chrysler ostaje najveći izvoznik, Philip Morris ostvario veliki skok

Ministarstvo finansija Srbije objavilo je da je kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija i dalje na prvom mestu na listi najvećih srpskih izvoznika sa izvozom vrednim 663,6 miliona evra ostvarenim u prvih šest meseci 2016, a slede ga pirotski Tigar i Železara Smederevo.

Ukupna vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u prvoj polovini godine je iznosila 1,96 milijardi evra.

Tigar je od januara do kraja juna tekuće godine izvezao robu u vrednosti 160,9 miliona evra, a smederevska čeličana za 133,7 miliona evra. Na četvrtom mestu je Philip Morris Operations  iz Niša sa izvozom vrednim 110,4 miliona evra, zatim NIS sa 103,4 miliona evra, HIP Petrohemija iz Pančeva sa 97,2 miliona, MK Grupa je na sedmom mestu sa 86,4 miliona.

Osmo mesto pripada Gorenju iz Valjeva i Stare Pazove sa realizacijom izvoza od 84,9 miliona evra, Tetra pak production Beograd je deveti sa 83,3 miliona, a Jura korporacija iz Rače sa 80,6 miliona evra zauzima poziciju broj 10. Slede Viktorija grupa sa izvozom od 73,4 miliona evra, Hemopharm sa 73,2 miliona, Leoni iz Prokuplja 72,9 miliona, Bosch 70,1 milion i Jugoimport SDPR Beograd sa 63,9 miliona evra.

Izvor: Agencije
Previous U Beogradu se otvara Centar za proveru vozačkih sposobnosti, prvi na Balkanu
Next Danas ističe rok za Galeniku

You might also like

Društvo 2 Comments

Ljajić: Nema posledica po zaposlene u Srbiji zbog krize Agrokora

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvaničnika sa rukovodstvom “Agrokorovih” firmi u Srbiji, ističući da je i za

Društvo 0 Comments

Zorana Mihajlović: Dubai Port World želi da gradi novu luku u Srbiji

U Beogradu je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i kompanije Dubai Port World iz UAE.

Društvo 0 Comments

Radnici na lizing: “Legalni” vid zapošljavanja koji ne postoji u zakonodavstvu Srbije

Radnici na lizing, koji su u Srbiju stigli sa tranzicijom teško mogu da ostvare prava koja imaju njihove kolege zaposlene direktno kod poslodavca, a pri tom žive u stalnom strahu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply