Saša Vlaisavljević: Sedište menadžmenta i operative Aerodroma u Sava Centru

Saša Vlaisavljević: Sedište menadžmenta i operative Aerodroma u Sava Centru

Beogradski aerodrom Nikola Tesla ponudio je gradu Beogradu učešće u Sava centru u manjinskom iznosu od 49 odsto. Izgradili bi hotel, šoping centar i druge komercijalne sadržaje.

V.d. direktora aerodroma Saša Vlaisavljević kazao je za Tanjug da je aerodrom zainteresovan da u Sava Centru napravi sedište kompanije, gde bi bio smešten menadžment i sve operativne službe.

Sava centar bi se zvao “Kongresni centar Aerodrom Nikola Tesla”, koji bi u svom sastavu posedovao kulu, savremeni šoping mol i hotel. Na toj lokaciji je planirana i izradnja kule – ANT koja bi bila visoka izmedu 25 i 30 spratova. Trgovinsko – uslužni deo kompleksa bio bi smešten u prizemlju, prvom i drugom spratu, poslovni prostor na nižim, a hotel na višim spratovima. Poslednja tri sprata bila bi otvorena za posetioce, imala bi razne sadržaje i kao takva bi predstvaljala društveno sedište. Na aerodromu kažu da se u svetu smatra standardom da aerodrom ima i svoj hotel.

“Mi smo ponudili i državi i Gradu Beogradu jako dobro rešenje – da budemo manjinski partner Gradu u Sava centru sa 49 odsto udela”, kazao je Vlaisavljević.

Aerodrom se prijavio na neobavezujući tender koji je Beograd ranije raspisao, jer je zainteresovan za učešće na obavezujućem tenderu, koji će uskoro biti raspisan.

Povećanje komercijalnih sadržaja

“Aerodrom Nikola Tesla nema svoje sedište na aerodromu, a Sava centar je za nas i poslovni izazov i prilika da kompletna administracija i top menadžment pređu u jeftiniji prostor”, rekao je Tanjugu čelnik beogradskog aerodroma.

On je rekao da aerodrom želi širenjem komercijalnih sadržaja da poveća svoje komercijalne poslovne prihode.

Do sada je kompanija Delta holding iskazala zainteresovanost za učešće u projektu obnove beogradskog kongresnog Sava centra. U toj kompaniji su za B92 potvrdili da su poslali konkretnu ponudu gradskim čelnicima za učešće u predstojećoj rekonstrukciji tog objekta.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Tanjug, B92
Previous Societe Generale iskazala interesovanje za Komercijalnu banku
Next John Hardy: Jen skače jer Aso odbija velika očekivanja

You might also like

Kompanije 0 Comments

Danas isplata dividende akcionarima Aerodroma Nikola Tesla

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) isplatiće danas akcionarima redovnu dividendu u iznosu od 14,68 RSD po akciji koju je skupština akcionara odobrila na sednici u junu.

Društvo 0 Comments

Kineski projekat izgradnje pruge Beograd-Budimpešta pod istragom EU

Evropska unija ispituje plan izgradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte, u okviru kineskog železničkog projekta “Jedan pojas, jedan put”, zbog mogućeg nepoštovanja evropskih propisa, piše Financial Times (FT).

Uskoro nova online platforma za trgovinu u Srbiji

Abrakadabra, online platforma za trgovinu koja radi u okviru koncerna Agrokor, i koja je počela sa radom pre dva meseca u Hrvatskoj, uskoro će biti pokrenuta u Sloveniji, ali i

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply