Danas ističe rok za Galeniku

Danas ističe rok za Galeniku

Danas ističe rok za dostavljanje obavezujućih ponuda na tenderu za prodaju 25 odsto udela u Galenici po minimalnoj ceni od sedam miliona evra.

Izabrani strateški partner imaće obavezu da obezbedi najmanje pet stručnjaka sa najmanje 10 godina radnog iskustva, od čega pet godina na rukovodećim mestima u farmaceutskim kompanijama, koji će upravljati Galenikom dok traje strateško partnerstvo.

Pravo učešća na tenderu objavljenom 4. aprila imaju kompanije ili konzorcijum koji su u 2015. godini imali prihod od najmanje 50 miliona evra ili imovinu u vrednosti većoj od 100 miliona evra.

Prvobitni rok za dostavljanje obavezujućih ponuda za kupovini udela Galenici bio je 4. maj, zatim je dva puta produžavan do 27. maja, a potom do 27. jula.

Ponude će biti rangirane na osnovu ponuđenog iznosa za dokapitalizaciju i minimalnog broja zaposlenih u Galenici u periodu trajanja strateškog partnerstva.

Vlasnici Galenike su država Srbija sa ulogom od 70 odsto, Akcionarski fond ima odeo od 15 odsto, a ostali akcionari 15 odsto.

Prema pisanju medija, u slučaju da ne uspe prodaja Galenike država je spremila rezervni plan za tu farmaceutsku fabriku, prema kome bi država otpisala dugove od oko 130 miliona evra, dok bi fabrika kredite bankama vraćala do 2020. godine.

Prema podacima Ministarstva privrede, za suvlasništvo sa državom u Galenici zainteresovano je pet investitora, među kojima su bugarski proizvođač lekova Sofarm, Kadil farm iz Indije i dva investiciona fonda, britanski Frontier i finski KJK kapital.

Izvor:Beta
Previous Srbija: Fiat Chrysler ostaje najveći izvoznik, Philip Morris ostvario veliki skok
Next Wall Street: Ulagači oprezni, indeksi bez promena

You might also like

Alibaba: Rezultati iznad očekivanja, akcije skočile

Kineska kompanija Alibaba, jedna od najvećih internet prodavnica na svetu, prijavila je rast prihoda u četvrtom kvartalu fiskalne godine od 61 odsto, usled boljih rezultata od očekivanih u trgovinskoj delatnosti. 

Barel nafte preko 45 dolara, pad proizvodnje u SAD šestu nedelju uzastopno

Cene nafte su na međunarodnim tržištima krajem dana premašile nivo od 45 dolara za barel zahvaljujući neočekivano velikom padu zaliha sirove nafte u Sjedinjenim Državama šestu nedelju uzastopno.

Turizam 0 Comments

Letnji red letenja na Aerodromu “Nikola Tesla” od sutra

Letnji red letenja na Aerodromu “Nikola Tesla” počeće da se primenjuje od sutra, 26. marta i trajaće do 28. oktobra.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply