Venecuelu spašava Južna Amerika

Venecuelu spašava Južna Amerika

Centralne banke Rezervnog fonda Latinske Amerike odobrile su zajam centralnoj banci Venecuele u iznosu od 482,5 miliona dolara.

FLAR, čije su članice centralne banke Bolivije, Kolumbije, Kostarike, Ekvadora, Paragvaja, Perua, Urugvaja i Venecuele, odobrio je ovaj trogodišnji zajam, navodeći da će to doprineti regionalnoj ekonomskoj stabilnosti, navodi se u saopštenju Fonda, koje prenosi agencija “Bloomberg”. Odluka o odobravanju kredita bila je jednoglasna.

Osiguranje suverenog duga Venecuele putem kretidnih svopova od mogućeg neizvršavanja otplate je najskuplje na svetu. Verovatnoća od neizvršavanja obaveza Venecuele po dugu do 20. juna 2017. godine iznosi 50 odsto, prema proceni trgovaca kreditnim svopovima, za razliku od 55 odsto pre mesec dana.

FLAR kreditira centralne banke, a ne vlade.

“Specifični uslovi kredita će biti definisani u sporazumu koji će uskoro biti potpisan”, naveo je FLAR u saopštenju.

Centralna banka Venecuele je obavestila Odbor FLAR-a da joj je Vrhovni sud zemlje dao saglasnost da pozajmi sredstva iz te organizacije, navodi se u saopštenju. Opozicioni poslanici u Venecueli osporavaju centralnoj banci to pravo, tvrdeći da joj je za to potrebno odobrenje kongresa, prenosi agencija “Bloomberg”.

Izvor: Agencije
Previous Organska proizvodnja: Sektor sa najvećim i najbržim rastom u Srbiji
Next Kompanija Boreli otišla u stečaj

You might also like

Kompanije 0 Comments

Slovenija: Dobit domaćih banaka 146 miliona evra

Bilansna suma bankarskog sastava u prvom je kvartalu zabeležila dalji pad ali sporiji nego u proteklim godinama pa je krajem marta dostigla 37 milijardi evra.

Makroekonomija 0 Comments

Vučić: Smanjićemo porez na zarade, plate i penzije će biti veće

Ove godine će poresko opterećenje na zarade biti smanjeno, a plate u javnom sektoru i penzije biće značajnije povećane, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Makroekonomija 0 Comments

Francuska: Korporativni porez smanjen na 25 odsto

Francuska vlada će do 2022. postepeno smanjiti korporativni porez sa sadašnih 33,3 odsto na 25 odsto, izjavio je novi francuski premijer Édouard Philippe.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply