Saša Vlaisavljević: Ovo će biti rekordna poslovna godina za Aerodrom

Saša Vlaisavljević: Ovo će biti rekordna poslovna godina za Aerodrom

Beogradski aerodrom “Nikola Tesla” ostvario je u prvih šest meseci veći poslovni prihod za 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Iako su prethodne dve godine bile najuspešnije u istoriji aerodroma, ova je na putu da ih nadjača.

U izjavi za Tanjug, v.d. v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević kazao je da je neto dobit aerodroma u prvoj polovini 2016. veća od 11 miliona evra.

Vlaisavljević je najavio da će ove godine Aerodrom “Nikola Tesla” dostići rekordnih pet miliona putnika, a da će ovo biti “rekordna poslovna godina”.

Prema njegovim rečima, jul će prema svim pokazateljima biti “najspešniji u istoriji aerodroma Nikola Tesla”, a tokom ovog meseca se očekuje rekordnih 600.000 putnika.

Aerodrom 18. jula zabeležio rekordnih 20.417 putnika.

Aerodrom dnevno u proseku posećuje više od 19.000 putnika.

Prošle godine zabeležio skoro 4,8 miliona putnika, a do kraja ove godine očekuje se rast od tri odsto.

Ukupni rashodi su u prvoj polovini godine bili za 26 odsto niži nego u istom periodu prošle godine.

Investicije iz dobiti, povećana bezbednost

“Napravili smo paralelno uštede i očekujemo da na kraju 2016. imamo dobit od 26 do 30 miliona evra”, naveo je Vlaisavljević i dodao da je u budžet uplaćeno preko 750 miliona dinara, a da se u septembru očekuje još 750 miliona dinara.

Foto: Air Serbia Airbus A330, tanjug.rs

Foto: Air Serbia Airbus A330, tanjug.rs

Vlaisavljević je naglasio da realizuje investicije koje finansira iz sopstvene dobiti, a ne iz kredita, kao i da su ove godine planirane investicije u infrastrukturu i bezbednost vredne 4,2 milijarde dinara.

On je rekao da beogradski aerodrom zbog uspostavljanja letova za SAD ima najviši nivo bezbednosti.

U drugoj polovini godine Aerodrom “Nikola Tesla” očekuje povećanje broja putnika na osnovu čartera i redovnog saobraćaja, prvenstveno zahvaljujući avio-kompaniji Air Serbia.

“Očekujemo rekordno leto – 600.000 putnika u julu, što je nezabeleženo u istoriji i petomiionitog putnika već početkom decembra”, naveo je Vlaisavljević.

 

Izvor: Gdeinvestirati.com/Tanjug.rs
Previous Beogradska berza: Aerodrom prvi put od februara prelazio granicu od 1.000 dinara
Next Sebastián Sosa novi šef kancelarije MMF u Srbiji

You might also like

Kompanije

Delhaize Srbija postao deo lanca Ahold Delhaize

Delhaize Srbija je današnjim spajanjem sa Ahold Delhaize postala deo novog međunarodnog trgovinskog lanca, čime je formirana jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji.

Kompanije

EasyJet uveo direktne letove na liniji Beograd-Bazel

Aviokompanija EasyJet uvela je direktne letove na liniji Beograd – Bazel, koji će se obavljati tri puta nedeljno tokom letnjeg reda letenja za 2018, a biće nastavljeni i u zimskoj

Najvažnije vesti

Svetska banka: Srbija ostvarila napredak, ali potrebne dublje reforme

Srbija je ostvarila veliki napredak u reformisanju upravljanja finansijama i javnog sektora proteklih godina, i to na način koji je pomogao ponovno pokretanje ekonomskog rasta i otvaranje radnih mesta, izjavio